Megnézném, akik hajlandóak fegyvert fogni, megugornák-e a Honvédség bemeneti fizikai követelményeit

2022. június 19. 20:04

Hajlandónak lenni nem elég, képesnek is kell lenni a honvédelemre.

2022. június 19. 20:04
null
Tibi atya
Facebook

„100-ból 62 magyar fegyvert fogna a hazájáért – olvasom a Publicus felmérésében. Ha én csinálnám a felmérést, a kérdező kezébe adnék egy ívet, amivel máris, ott, a helyszínen lehet jelentkezni a Magyar Honvédség kötelékébe, és aláírni, hogy részt veszel az ehhez szükséges kiképzésben. Illetve – mert ehhez a nyalókához ez a fapálcika is jár – a kiképzés után hozzájárulsz, hogy bármikor azonnal (ha a gyereked ballag, ha anyád beteg) csapot-papot elhagysz, és vonulsz a hívásra, akkor is, ha nem éles, csak gyakorlat.

Mert ha ezt ott mégsem írnád alá, ha mégsem vennél részt abban a kiképzésben, ami a fegyverfogáshoz szükséges, akkor nem fegyvert fognál a hazádért, hanem csak döngeted a melled, hogy fegyvert fognál a hazádért. Óriási különbség.

Továbbá, egy elöregedő társadalomban azért megnézném ugyanezt a kutatást korosztályos övezetenként is. A 62%-ban hány olyan boomer van, akik a leghosszabb összefüggő békeidő legnagyobb nyertesei, akik a fiatal felnőtt éveikben a munkát nem igénylő munkahelyük mellett fusiztak, akik szarért-húgyért (vagy ingyen) jutottak ingatlanhoz, akiknek az állami szolgáltatások maguktól értetődők voltak egész életükben és akik még számíthatnak nyugdíjra?”

Nyitókép: MTI / Czeglédi Zsolt

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vén Csataló
2022. június 21. 11:11
Ahogy azt egy olyan hülyegyerek látja, akinek halvány fingja nincs a háborúról.
puszt
2022. június 20. 17:37
Meglehetősen ízléstelen... Szerencsére a hazaszeretethez a mércét soha nem Tibi fogja felállítani! Ahogy a gci sem...
szandrarabo
2022. június 20. 17:32
Hadiállapot bevezetését követő nap már árkon-bokron túl lennénk a gyerekeimmel és a férjemmel. Mert: 1. Minden háború megelőzhető. 2. A háborúban nem halnak meg azok, akik előidézték. 3. Mindig a civileknek kell szenvedniük. 4. A család az első. Szégyen a futás, de HASZNOS. Régi magyar bölcsesség.
Sting61
2022. június 20. 17:15
Te Tibi! Jó lenne,ha ezt az atyázást megszüntetnéd!Valamint,ha a kedves mamádat,aki abból él, hogy nő,szájba szexualizálnád!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!