Hajdu Szabolcs: Már nem érdekel a sorsa ennek az országnak

2022. szeptember 24. 16:19

„Sem ellenállóként, sem opportunistaként nem akarok ennek a rendszernek a része lenni” – fogalmazott a rendező.

2022. szeptember 24. 16:19
null

„Hozzászoktam, ha nincs állami forrás, megoldjuk a semmiből. Most már viszont úgy érzem, kontraproduktív így dolgozni, és nem csinálnám újra. A negyedik filmet forgatjuk így, az utolsót ilyen módon. Tudnék még így filmeket csinálni, de nem csinálok, mert ezzel elfogadnám, hogy ez a sorsom” – fejtette ki a jozsefvarosujsag.hu-nak adott interjúban Hajdu Szabolcs.

Hajdu ezt nem akarja elfogadni, mert azzal szerinte legitimálná a rendszert, ami a szervákat adja, amiket aztán viszonoznia kell. Ez nem azt jelenti, hogy nem csinál több filmet, hanem azt, hogy nem itt.

Sem ellenállóként, sem opportunistaként nem akarok ennek a rendszernek a része lenni.

Belefáradtam, hogy folyton reagáljak, már nem látom értelmét, tíz évem ment el rá 40 és 50 között, ez sok. A következő projektekre már máshonnan kerítek erőforrásokat, és a film sem kapcsolódik majd semmilyen szinten Magyarországhoz, de még magyar témákhoz sem. Semmihez, ami itt van. Őszintén szólva, már nem érdekel a sorsa ennek az országnak” – fogalmazott a rendező.

Hajdu beszélt az SZFE elleni demonstrációsorozatról, a diákok ellenállásáról is.

Szerinte „ezt a meccset, csatát, háborút vagy forradalmat csak úgy tudták volna a diákok a tanáraikkal együtt megnyerni, ha úgy, ahogy van, az egész rendszer bukik. Látva a hatalmon levők agresszivitását, csoda lett volna, ha a diákok megbuktatják Orbán Viktort és rendszerét. Ennek nem volt realitása, ahhoz országos méretű forradalmi szituáció kellett volna. De amit csináltak, az minden szempontból példamutató, morálisan és szervezettségben is" – mondta Hajdu Szabolcs.

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 219 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pottyospanni
2022. szeptember 25. 15:55
Hajdu Szabolcs remek filmeket rendezett, és zseniális színházi előadásokat is. Nem túl elegáns az itt kommentelő egyesek részéről úgy szapulni őt szakmailag, hogy közben egyetlen filmjét se látták (túl a világnézeti különbségeken).
Cogito ergo sum
2022. szeptember 25. 12:02
"Őszintén szólva, már nem érdekel a sorsa ennek az országnak” Eddig se ez után meg főleg nem. Ha jól értem. :( Csak az egód érdekelt mindig is.
catalina9
2022. szeptember 25. 09:46
hogy én hogy utálom ezeket a dühöngő, nyafogó, mártirkodó művészkéket, Fliegauf Bencét, Tarrt, Enyedit, Nemes-Jelest, Bródyt, Nagy Ervint, Nagy Zsoltot stb. ahogy hangosan megvonják rendkívül becses személyiségük felbecsülhetetlen értékét az országtól...és csendesen felajánlják Soros Györgynek... Hegedűs hadnagyok.
madar299
2022. szeptember 25. 08:57
Külföldön mit fogsz majd csinálni , mivel használható szakmád nincs , rendezőből pedig ott is túlkínálat van, íme az opcióid : pizza futár , mosogató legény , statiszta , kocsi mosó, beteg tologató , kutya sétáltató . . . ragyogó karrier . Szerintem nem mész te sehová, csak a szokásos libsi nagyotmondás , vasárnapi fellángolás , aztán majd hétfőn a pucér segged a falhoz ér, és felébredsz, még mindíg jobban fizet itthon a kutyaugatás, mint külföldön a segédmunka.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!