Ha Felvidéket nem szakították el, Szlovákia hogy lett?

2023. július 29. 08:07

Elfogadjuk a helyzetet, de ünnepelnünk azért ne kelljen.

2023. július 29. 08:07
null
Trombitás Kristóf
Trombitás Kristóf
Vasárnap

„Aztán itt volt nekünk Szlovákia egyébként magyar miniszterelnöke, Ódor Lajos, aki kifogásolta, hogy Orbán Viktor Felvidékről, mint elszakított országrészről beszélt. Én értem, hogy magyar nemzetisége dacára Ódornak képviselnie kell a többségi, szlovák társadalom érzékenységét is, de kérem, tessék nekem elmondani, hogy ha és amennyiben nem Magyarországról szakították le azt az egységet – nem igazán szeretem a történelmi Magyarország titulust használni, mert az volt Magyarország, a jelenlegi pedig a megcsonkított -, akkor hogyan keletkezett Szlovákia?
Mármint a nyílt és egyenes beszéd helyett miért kötelező safe space-ek elképzelt valóságában cselekedni? Attól még nem vonjuk kétségbe az alapszerződéseket és nem toborzunk revíziós csapatokat, hogy nem kamuzunk: hazánktól elcsatoltak, elvettek területeket. Nem felajánlottuk őket, nem önként adtuk. 

Miért kéne történelmet hamisítani a jószomszédi viszonyhoz?

Ahogy a legutóbbi kormányinfón Gulyás Gergely fogalmazott, elfogadjuk a helyzetet, de ünnepelnünk azért ne kelljen.”

Nyitókép: A magyarországi Ipolydamásd és a szlovákiai Helemba közötti, újonnan átadott Ipoly-híd Helembánál 2023. július 28-án. Az európai uniós finanszírozással, 2,5 milliárd forintból elkészült 58 méteres híd mellett mindkét oldalon megépültek a szükséges utak is.
MTI/Bodnár Boglárka

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Player1
2023. augusztus 02. 21:31
Szlovákia nem életképes, ez hamar KI FOG DERÜLNI. Pozsony Bécs közelsége miatt még prosperál, KASSA MÁR NEM.
Sulammit
2023. július 29. 18:15
Azért ettől a szlovákiai magyar pasitól elvárható lenne, hogy ismerje legalább a magyaŕ történelmet.
Pragmatikus
2023. július 29. 17:18
Igen, elcsatolták. Nem népszavazással került idegen kézbe, hanem EL LETT CSATOLVA ! Ahogy a Vajdaság, Erdély, Kárpátalja, őrvidék. Mit nem lehet ebből érteni ?
Tárkány Álmos
2023. július 29. 16:11
A szláv nemzetiségek kitaláltak egy nem létező fogalmat és a történelmi Magyarország megfelelőjeként használják. Ez az Uhorszko semmilyen más nyelven (angol, német, francia, stb.) nem létezik. Azt tanítják velük az iskolában, hogy ez az Uhorszko részeire esett 1920-ban (mint ahogy Jugoszlávia szétesett), az egyik rész volt Magyarország, a másik Szlovákia, a harmadik... és így tovább. Azt sugallva, hogy Szlovákia 1920 előtt is ezekkel a fix határokkal rendelkezett, csak része volt Uhorszkonak. Ezen a történelemhamisításon nemzedékeket neveltek már fel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!