Bíróság előtt Pinochet embereinek ügye

2010. december 08. 14:14

Szerdán megkezdődött Augusto Pinochet néhai chilei diktátor rendszerének történelmi és egyben jelképes pere Párizsban. A 14 vádlottról távollétükben ítélkeznek. A pert teljes egészében rögzítik.

2010. december 08. 14:14

Megkezdődött szerdán Augusto Pinochet néhai chilei diktátor rendszerének történelmi és egyben jelképes pere a párizsi esküdtszéken, melyet történelmi jelentősége miatt teljes egészében filmre rögzítenek. A katonai junta 14 tagjáról távollétükben ítélkeznek Franciaországban, a diktatúra idején eltűnt négy francia állampolgár ügyében.

A 13 chilei és egy argentin állampolgárságú idős vádlottat törvénytelen letartóztatásokkal, fogva tartásokkal, emberrablásokkal vádolják. Súlyosbító körülményeknek tekintik az elkövetett kínzásokat és más embertelen cselekedeteket, ezért akár életfogytiglant is kaphatnak Pinochet egykori beosztottjai.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2010. december 08. 18:19
Mikor lesz már bíróság előtt az elmúlt 8 év hazai bűneinek ügye? Az áldozatok száma itt sem kevesebb, a kártétel nekünk sokkal fájóbb, mert a gyermekeink jövőjét tették tönkre, lopták el. A remény még a haláltáborokban is tovább élt és éltetett. Ezek, itt a reményt is megpróbálták kiölni a nemzetből! Ennél súlyosabb bűnt ember nem köbethet el.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!