Martin Scorsese újabb nagy dobásra készül, ezúttal Jézusról forgat

2024. január 09. 14:17

A világhírű filmrendező még idén leforgatja a produkciót.

2024. január 09. 14:17

Martin Scorsese Jézusról forgat filmet, amelynek forgatókönyvét Shusaku Endo A Life of Jesus (Jézus élete) című könyve nyomán írta – számolt be róla a The Hollywood Reporter.

Scorsese Némaság című 2016-ban bemutatott filmjét is Shusaku Endo egy könyve alapján készítette. Az Oscar-díjas rendező a Los Angeles Timesban hétfőn megjelent interjújában beszélt az új filmről. Mint mondta:

még idén leforgatja a produkciót, amit csak 80 percesre tervez. A forgatókönyvön Scorsese a filmkritikus, rendező Kent Jonesszal együtt dolgozott.

Scorsese már tavaly májusban azt nyilatkozta a La Civilta Cattolica folyóiratnak, hogy a pápának a művészekhez szóló felhívására ő azzal válaszolt, amihez ért, kitalálta és megírta egy film forgatókönyvét Jézusról. A film főként napjainkban játszódik majd és Jézus legfontosabb tanításainak lényegével foglalkozik, egy konkrét vallási doktrína helyett.

A 81 éves rendező hangsúlyozta: fontosnak tartja, hogy a vallásról gondolkodjunk és beszéljünk, mert az hatással lehet arra, ahogy az életünket éljük.

(MTI)

Fotó: Michael Tran/AFP

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Grabb71
2024. január 09. 19:57
„Shusaku Endo” japán katolikus író nevét – a magyar átírási szabályok és közismert hazai használata szerint – így írjuk: Endo Suszaku. A XVII. századi japán keresztényüldözések idején játszódó, Némaság c. regénye (amiből Scorsese filmje készült) magyarul is megjelent, a Szent István Társulat, később a Cartaphilus gondozásában.
auditorium
2024. január 09. 17:30
Sok rendező forgatott eddig Jézusról, de a legszebb Zeffirelli Gesú di Nazareth alkotása, mely korhű és sok történelmi és helyi előtanulánnyal készült film.
Akitlosz
2024. január 09. 17:00
Napjainkban játszódó film Jézusról? Nem futja díszletekre meg jelmezekre?
powerage
2024. január 09. 16:54
Azt lehet tudni, hogy Szoboszlai vagy Győzike játssza majd a főszerepet?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!