Szerződést bontott Tarr és a Mokép

2011. március 01. 20:59

Nem tudni, ki forgalmazza a Berlinale Ezüst Medve-díjas moziját, A torinói ló című filmet, miután szerződést bontott a MOKÉP a gyártóval - írja a híradó.hu.

2011. március 01. 20:59

Közös megegyezéssel szerződést bontott Tarr Béla A torinói ló című filmjének előállítója, a TT Filmműhely, valamint az alkotás magyarországi forgalmazója, a MOKÉP-Pannónia Kft., így egyelőre bizonytalan, melyik cég fogja forgalmazni a Berlinale Ezüst Medve-díjas moziját.

Tarr a díjkiosztó másnapján a német a Der Tagesspiegelben azt mondta: magát szabad embernek tekinti, aki azonban olyan országban él, amely már nem szabad. A rendező a megjelenést követően egy nappal, február 21-én elhatárolódott a cikktől. A MOKÉP vezetője szerint Tarr nemcsak önmagának, hanem az egész filmszakmának, valamint a teljes magyar művészvilágnak okozott kárt.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Merlin
2011. március 02. 11:18
Nem lehetett a nyilatkozat egy üzleti fogás ? így híresebb lett a film és ő is, nem volt elég a díj, amit kapott ? szegény elnyomott művész, attól félt, hogy üresek lesznek a nézőterek ?
drieno
2011. március 02. 08:16
hát, itt az alkalom, hogy az istenített "piac" is ítéletet mondjon az alkotásról
wartog
2011. március 02. 06:13
Öcsécske! Nem fikázzuk a hazánkat!Ha valami nem tetszik, szépen hazajössz, kiállsz a plénum elé, és vívsz.De nem a rühes külföld előtt.Amúgy is élvezik a más népek bajait, ettől saját magukat érzik nagyobbnak, pedig eléggé fika társaságok.
marko11
2011. március 02. 00:03
Az első hír még így szólt: Tarr Béláék felbontották a szerződést a Moképpel. Aztán lett belőle "közös megegyezés".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!