Ebben speciel egyetértek Orbán Viktorral

2015. szeptember 26. 18:10

Volt egy kis nyugalom 20-30 évig, és most megint nincs. Interjú.

2015. szeptember 26. 18:10
Csányi Vilmos

„Emberek, ez az első ilyen megpróbáltatás, és ezután még komolyabbak, még nagyobbak jönnek, mert a világ meglódult. A népvándorlás sem örömmenet volt annak idején. Az emberiségnek a története során mindig voltak ilyen konfliktusai. És minden állam megpróbálta a belső politikai érdekeit érvényre juttatni egy-egy válsághelyzetben. Most is ez történik. Volt egy kis nyugalom 20-30 évig, és most megint nincs.

Mire gondol, amikor a még durvább helyzetekre számít?

Arra, hogy az ember beleéli magát néhány év alatt, hogy nincs háború, lehet utazni. A politika néha rosszul csinál valamit vagy jól, amiről lehet vitatkozni, és remekül elvagyunk. Aztán jön egy válságos helyzet, olyan, amiről a klímával foglalkozók évek óta beszélnek.  És mindenki tehetetlen. Ez a mostani válság ugyan nem a klíma miatt történt, de az majd sokkal súlyosabb lesz. Erre senki nem figyel oda. Senki nem tisztázza, hogy mit kell majd akkor tenni. Az is látszik, hogy Európában a multikulturális társadalmak koncepciója nem sikeres. Nem törődtek az integrációval, etnikai gettók alakultak ki, és csodálkoznak, ha a harmadik generáció tagjaiból lesznek a terroristák. Ott van Németország a maga kétmillió törökével, és nem boldog tőle. Most is hamar rá fog jönni, hogy problémát jelent az a sok százezer ember, akit esetleg befogad. A menekültek ugyanis majd egy-egy helyre fognak tömörülni, és kialakítják a maguk elkülönült társadalmát. Ez nem felétlenül gond az első 10-20 évben, de esetleg a második vagy harmadik generáció már azt mondja, hogy ő itt született, és a szülei is itt születtek, így neki olyan jogai vannak, amik abban a kultúrában esetleg nem elfogadottak. Ha pedig ezeket a jogokat nem kapja meg, akkor betöri a kirakatokat.”

Összesen 146 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajkakutyus
2015. szeptember 28. 07:49
Szerintem ebben az esetben nem kell évtizedekig várni. Látva a követelőző, agresszív viselkedésüket, erőszakosságukat, nyilatkozataikat, nemsokára törni, zúzni kezdenek. Óriási balhék lesznek.
2015. szeptember 27. 13:11
Ezek közt is vannak már klíma menekültek. A szíreket nevezhetjük részben annak, hiszen a lázadásokhoz, majd a polgárháború kitöréséhez nagyban hozzájárult az a vízhiány és ebből adódó feszültség, amit az aszály okozott. az aszály miatt az elmúlt 15 évben 1.5 millió vidéki szír költözött a városokba. A városok nem voltak felkészülve erre az embertömegre. Se munka nem volt számukra, sem elegendő ivóvíz.
puszika
2015. szeptember 27. 11:28
Speciel? Hát igen! Ha nem lenne olyan kemény a miniszterelnök,akkor ön is Csányi úr,már régen behúzódott volna az odujába a tudományával együtt/amit elismerek/és onnan nézne ki. Látná hogyan omlik össze az ország a menekült áradat miatt. Ez nem "speciel" uram ,ez lenne a valóság,ami köszönet érte, nem következik be!!!!!
császár
2015. szeptember 27. 08:28
Felkészületlenek vagyunk? Évtizedek óta lázas sietséggel építjük le az immunrendszerünket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!