Itt megtudhatja, mi a különbség baktérium és vírus között

2021. április 09. 16:24

A Semmelweis Egyetem új animációs filmjéből kiderül, mi a legfontosabb különbség a két kórokozó között.

2021. április 09. 16:24
null

A kórokozóknak sok fajtáját ismerjük, ilyenek például a prionok, egyes gombafajok, a vírusok és a baktériumok. A gyakran előforduló fertőzésekért felelős vírusokat és baktériumokat hajlamosak vagyunk összetéveszteni, ami komoly egészségügyi kockázattal járhat.

A Semmewleis Egyetem tudatos egészségmegőrzést segítő animációs, ismeretterjesztő filmsorozat harmadik epizódjában megtudhatjuk, mik a legfontosabb különbségek, és megláthatjuk, hogyan működnek a vírusok és miért felelnek szervezetünkben a baktériumok.

Nyitókép: YouTube

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zara
2021. április 10. 21:51
egyetértek, hagyjuk h a szervezetünk legyőze a virus...az biztonságosabb mint egy kisérleti vakcina...kivétel erősiti a szabályt...
englert
2021. április 10. 09:04
Érdemes ezt is megnézni: Zállatorvos: Vírus és baktérium: Mi a különbség, és kit érdekel egyáltalán? - csak egyszerűen https://youtu.be/EHbTqMbHxwk
zakar zoltán béla
2021. április 09. 18:54
DK v. DK
nempolitizálok
2021. április 09. 18:17
A vírus olyan mint a libernyák. Önmagában életképtelen. Nála jóval nagyobb pártra mászik rá és átveszi felette az uralmat. A gazda párt tagjai is libernyákok lesznek. Ha kormányra kerülnek, annak az országnak vége, csődbe juttatják. Bukás után a libernyák lemászik a kiüresedett gazdapártról, nevet változtat és keres egy másik gazdapártot. Az összegyűlt rezsijét sem fizeti ki, hiszen ő már nem az a párt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!