Átadták a 16. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál díjait

2023. június 26. 15:34

A fesztivál nagydíját, a közönségdíjat és a legjobb egészestés európai film díját is Gauder Áron A Kojot négy lelke című alkotása nyerte.

2023. június 26. 15:34
null

Átadták a 16. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF) díjait szombaton a kecskeméti Hírös Agórában.

Závogyán Magdolna, a Kulturális és Innovációs Minisztérium kultúráért felelős államtitkára hangsúlyozta: a filmgyártás, a mozgókép művészete napjaink talán legfontosabb, legnagyobb befolyásoló erővel bíró kultúraközvetítő eszköze. A szellemi teljesítmény, a kultúra és a művészet egyik legfőbb szerepe az identitás megőrzése és megerősítése – mondta.

Az idei megmérettetésen 111 versenyalkotást neveztek, és 20 kategóriában osztottak ki díjakat.

A fesztivál nagydíját, a közönségdíjat és a legjobb egészestés európai film díját is Gauder Áron A Kojot négy lelke című alkotása nyerte,

utóbbit megosztva kapta Nuno Beato Nagyapám démonjai című filmjével.

A legjobb magyar egész estés játékfilm Pannónia-Matolcsy-díját Bánóczki Tibor és Szabó Sarolta a Műanyag égbolt című filmjének ítélte oda a zsűri.

A legjobb európai tévésorozatnak Inés Bernard Espina, Mélody Boulissiere és Clémentine Campos Patouille és az ejtőernyős magok című akotása bizonyult. A legjobb rövidfilmnek járó díjat Hegyi Olivér A szív kertje című munkája kapta.

A legjobb magyar televíziós sorozat Bálint Ágnes-díját Buzási-Gyopár Orsolya vihette haza a Szerintemezazegész: Szorít a ház című munkájáért.

Glaser Kati a Városi legendák: Zongorizmus című alkotása ebben a kategóriában különdíjban részesült. 

A legjobb tv-speciál díjat megosztva Vincent Patar és Stéphane Aubier Pánikfalva és a Marc Robinet Télapó hadművelet című munkája kapta. A legjobb animációs munka díját Hárshegyi Vivien Felhők felett című filmjének ítélték oda. A legszínvonalasabb képi formanyelvért járó díjjal Fábián Nikolett Nyugvó köd című filmjét méltatták. A legjobb forgatókönyv díját Alexander Gratzer vihette haza az In the Upper Roomért 

A legjobb diákfilm díját Palotás Adél fények című alkotása kapta, Szucher Ágnes Szerelem a korona idején című filmjéért különdíjban részesült. A legjobb alkalmazott animáció díját Egely Kati kapta a Canticuénticos: Hogy tudd, szeretlek című munkájáért. A legjobb első filmnek, csakúgy, mint a legjobb 3 D-s filmnek járó díját idén nem osztották ki.

(MTI)

***

Nyitókép:  Banczik Róbert

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nick89
2023. június 26. 16:13
Más: Szombaton mit nyilatkozott a pohos és a zselésfejű az orosz puccskísérletről? Belinkeli, aki tudja? Kösssssssssz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!