Szakszövetség: Karácsony Gergely karói miatt fokozatosan ellehetetlenül az építőipar

2023. szeptember 14. 15:43

Se a kerékpársávok, se a rakpart lezárása nem tetszik a szakszövetségnek.

2023. szeptember 14. 15:43

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) szerint a főváros közlekedési intézkedései – a kerékpársávok létesítése és a pesti alsó rakpart időszakos lezárásai – miatt fokozatosan ellehetetlenül a kiszámítható építőipari kivitelezés és mindez költségemelkedéssel jár.

A szakszövetség az MTI-hez csütörtökön eljuttatott állásfoglalásában felhívta a figyelmet arra, hogy a belváros egyes részeiben a kivitelezők nem szívesen vállalnak munkát, vagy csak felárral, mert 

az utcára szabott önkormányzati rendelkezések miatt nem lehet az építési-felújítási területet megközelíteni.

Az ÉVOSZ álláspontja szerint a közúti közlekedést korlátozó fővárosi intézkedések gazdasági kihatásai nincsenek kielemezve, ugyanakkor számításaik szerint az építési vállalkozások éves szinten mintegy 50 milliárd forint iparűzési adót fizetnek be a fővárosnak, 100 000 budapesti lakosnak adnak munkát és éves átlagban 2500 milliárd forint értékben végeznek el beépítést.

A főváros költségvetésének valós bevételei közül a legnagyobb összeget a vállalkozási befizetések adják, és az önkormányzati adók mellett a cégek közterülethasználati díjakat fizetnek, behajtási engedélyeket vásárolnak egyre magasabb árakon – írták.

Közölték: az ÉVOSZ tagszervezetei felajánlják szakmai közreműködésüket a fővárosi közlekedési helyzet enyhítését szolgáló alternatív megoldások építészeti megtervezésében, logisztikai rendszerének újragondolásához.

A közleményben jelzik, hogy az ÉVOSZ csatlakozik a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Pest Vármegyei és Érdi Kereskedelmi és Iparkamara közös állásfoglalásához, melyben a fővárosi közlekedési intézkedések által okozott problémákra hívják fel a figyelmet.

(MTI)

Nyitókép: Facebook

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ergit
2023. szeptember 14. 19:23
Miért nem szerveznek tüntetést mindazokkal, akiknek tele van az a bizonyos Gerivel Geri házatáján, a városháza előtt, és az 5 alpolgármester lakóhelyén? Mert amíg nem tudják ezek, hogy mennyien és mennyire utálják őket, addig megy tovább az ámokfutásuk. De kérhetné Budapest, hogy vegyenek el minden fontos jogosultságot Geriéktől, ruházzák át a Parlamentre, és innentől kezdve megint rendben lesznek a dolgok. Ugyanezt csinálták az egyik magyar királlyal, elszállt vele a ló, visszaélt a hatalmával és addig parkolópályára tették, míg éstheznem tért, addig az urak uralkodta helyette a Szent Korona nevében, vagyis a nép nevében.
Zsolt75
2023. szeptember 14. 17:52
Megyünk, csak kétszeres szorzóval.
Takagi
2023. szeptember 14. 17:39
Nem is vállalnak munkát a városba. Rohadjanak meg, ha ezt akarták.
drogqueen
2023. szeptember 14. 17:36
Fideszes gittegylet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!