Bogyó és Babóca meghódítani Kína

2017. szeptember 17. 18:07

Bogyó és Babóca elnyerte a kínaiak szívét, az animációs sorozatot különdíjjal értékelték.

2017. szeptember 17. 18:07

Elnyerte a zsűri különdíját a Bogyó és Babóca című animációs filmsorozat egy epizódja a kínai Hszianban megrendezett 6. nemzetközi animációs filmfesztiválon, ahogy azt vasárnap közölte az MTI-vel a produkciót gyártó Kedd Animációs Stúdió.

A különdíjat az Oscar-díjra jelölt rendező M. Tóth Géza, a KEDD kreatív műhely alapítója és vezetője, a Színház- és Filmművészeti Egyetem rektora személyesen vette át a Pekingtől Délnyugatra, Senhszi tartományban fekvő város fesztiválján, amelynek díszvendége volt. A közlemény szerint a stúdió vezetője abban bízik, hogy a Bogyó és Babóca, amely korábban már egy kínai gyerekfilmfesztiválon is díjazott lett, a siker révén a külföldi filmek forgalmazásának szigorú kínai szabályozása ellenére is eljuthat majd a kínai tévékbe és közösségi portálokra.

Az évente megrendezett hsziani animációs fesztiválon a Bartos Erika meséjéből készült rajzfilm mellett a Kufli-mesék egy része is szerepelt, amely szintén a Kedd műhelyében született. Az animációs sorozat rendezője, Jurik Kristóf a hét végén a Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon elnyerte a magyar animáció ifjú tehetségei számára alapított Dargay Attila-díjat, amit idén adtak át első alkalommal.

(MTI)

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
czsolt5
2017. szeptember 19. 10:54
Bogyó és Babóca megmutatja a gyerekeknek, hogy a konfliktusaikat hogyan tudják békésen megoldani. Nincsen gonosz karakter, aki gonosznak tűnik, annak is van valami motivációja, amit adott esetben meg is lehet érteni. Aztán felnőttkorban ez valahogy elfelejtődik, és megy a harc a pénzért, agresszívabban, mint ahogy a gyerekek bánnak egymással.
kérdés
2017. szeptember 18. 14:10
Kicsit OFF....A múltkorjában szöszmötöl az udvarban a kutyákkal a hétéves, egyszercsak mély hangon fohászkodik nagyot :...sejhaj dolmányom, hol van a pipadohányom..... Majd' eldőltünk a nevetéstől. Kormos István versikéi, vele a magyar nyelv ízessége igen könnyen emészthetők a kicsiknek.
Jason Bourne
2017. szeptember 18. 13:34
Nálunk könyvben tetszik a kölköknek ez, mozgóképen Manó Benő a menő. Meg Pepa malac. Nekem meg mindtől fejfájásom van.
Wilbur Nárcisz-11 Swain
2017. szeptember 18. 11:21
Hiába, a gagyinak mindig nagy sikere van. Pongyola szöveg, névmások alig szerepelnek benne, a gyerek ebből nem fog tudni megtanulni bonyolultabb nyelvi struktúrákat. A rajzok nem minimalisták, hanem az alkotójuk maximális rajztudásszintjét reprezentálják. Hol vannak a Csukás István- vagy Bálint Ágnes-meséktől ezek a Gagyi és Gagyóca történetek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!