Morgan Freeman, a méhek császára

2019. március 22. 22:35

Óriási méhfarmmal szállt be a hollywoodi színész a rovarok megmentéséért folytatott küzdelembe.

2019. március 22. 22:35

Az amerikai színész, rendező és filantróp Morgan Freeman méhrezervátummá alakította 50 hektáros, mississippi-i birtokát – írta meg a Forbes magazin nyomán az Euronews.

A beszámoló szerint a 81 éves Freeman vonzalma a méhek iránt még 2014-ben kezdődött – vagy legalábbis ekkor vallott róla először a közönségnek az amerikaiak által kedvelt Jimmy Fallon show-ban. Akkor azt mondta, alig pár héttel korábban kezdett foglalkozni a dologgal, de azért már így is akadt pár élménye a méhekkel. Mint mondta, a vadméhek megőrzése és életben tartása elengedhetetlen az egészséges természethez.

„Rengeteg erőfeszítést tesznek azért, hogy a méhek újra elterjedjenek a bolygón... nem gondoltunk bele, hogy ők mindennek az alapja, a növekedésnek, a növényeknek...”. Ekkor még csak 26 kaptárt telepített át Arkansas-ból a birtokára – a méheket eleinte cukorral és vízzel etette és a méhek által kedvelt magnóliafákat, leandert és lóherét ültetett. Azt is bevallotta, hogy nem szokott védőfelszerelést ölteni, ha közéjük megy, és ennek ellenére még nem csípték meg. Mézet pedig nem vár tőlük, mert mint mondta, nem azért tartja őket.

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bell & Sebastian
2019. március 23. 19:56
Mostanában nagyon futtatják ezt a kiaggott, fülbevalós Tamás bátyát. Szerintem kvótanéger az agymosásban, de nem kötelező egyetérteni. A méheket atka tizedeli, pontosabban az atka, mint hordozó, vírusa. Ennek is az az oka, hogy a kontinensek, a köztük lévő távolságok miatt külön-külön, és egymással nem kompatibilis élőhely-rendszerek, amelyek működésébe mostanában nagyon durván beavatkozunk. Az afrikai méh is más, az ázsiai is, az európai is. Lásd még: amerikai mókus vs. européer, az ehető banán végleges kipusztítása, mert amit most árulnak, az már csak szemét. Vagy a konkvisztádorok indiánokra nézve halálos takonykórja. Vagy a migráncsok egzotikus elképzelései az integrációról.
jóember
2019. március 22. 23:08
Azt mondja: "Mézet pedig nem vár tőlük, mert mint mondta, nem azért tartja őket." Ennek meg így semmi értelme, méh épp olyan haszonállat mint a disznó vagy a tehén. Az ember azért szelektálta, nemesítette, hogy hasznot húzzon belőle. A méheken kívül van még pár száz rovar, ami a beporzásban részt vesz, ez méhpusztulási pánik egy kicsit eltúlzott.
még fokozza
2019. március 22. 23:03
Jól áll a hírességeknek a természetvédelem. Sajnos vannak degenerált vadenber génjeit őrző népek amelyek bántalmazzák az állatokat. Székelyföldön egy szerencsétlen megint odaállt a medvebarlanghoz. De minek ment oda nincs magyarázat. semjén újságja a Székelyhon azt hazudja: virágföldért ment a férfi a távoli erdőbe. A népek meg elhiszik neki az orvvadász mentegetést.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!