OceanGate: Meghaltak a Titan utasai

2023. június 22. 21:09

Egy szakértő szerint a tengeralattjáró összeroppanhatott és darabokra szakadhatott a mélytengeri nyomás miatt.

2023. június 22. 21:09
null

„Úgy hisszük, hogy Stockton Rush vezérigazgató, Shahzada Dawood és fia, Suleman Dawood, Hamish Harding és Paul-Henri Nargeolet sajnálatos módon odavesztek. Ezek az emberek igazi felfedezők voltak, akikben közös volt a kalandvágy, valamint a világ óceánjainak felfedezése és védelme iránti mély szenvedély. E tragikus időszakban együtt érzünk ezzel az öt lélekkel és családtagjaikkal. Gyászoljuk az élet elvesztését és az örömöt, amit mindenkinek szereztek, akit ismertek” – ezt a közleményt adta ki az OceanGate csütörtök este, miután arról szóltak a hírek, hogy szétszóródott törmeléket találtak a Titanic roncsa közelében a mentőcsapat tagjai.

Sir James Burnell-Nugent, a brit haditengerészet korábbi admirálisa szerint amennyiben igazak a törmelékekről szóló hírek, az arra utalhat, hogy

a tengeralattjáró összeroppanhatott és darabokra szakadhatott a mélytengeri nyomás miatt.

Ismert: a Titan nevű hajónak vasárnap veszett nyoma, amikor éppen turistákat szállított a Titanic roncsához. A fedélzeten öten utaztak: Shahzada Dawood pakisztáni üzletember és fia, Suleman Dawood; Hamish Harding brit üzletember, pilóta és űrturista; Paul-Henri Nargeolet francia búvár és Titanic-szakértő; valamint Stockton Rush, a merülőhajó üzemeltetőjének, az OceanGate Expeditions vállalatnak az alapító-vezérigazgatója.

Nyitókép:  Ocean Gate / Handout / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP 

Összesen 198 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Onurisz
2023. június 23. 15:48
A lengyel család balesetét megrendülten olvastam ma, ez a halálhír azonban közömbös számomra. Nem tudok együtt érezni azokkal a pénzzel kitömött idiótákkal, akik lemennek négy kilométerre az óceán fenekére egy tákolmánnyal, hogy megnézzenek egy hajóroncsot. A cél értelmetlen, a kockázat hatalmas, teljesítmény nincs benne, nagyképűség annál inkább. Ha belehaltak, az ő dolguk.
Hájas Gerzson a hitlerszakértő
2023. június 23. 11:55
Kár érte, több milliárdos is elfért volna még azon a hajón
mokány
2023. június 23. 10:54
Navigare necesse est ., vivere non est necesse .
fado
2023. június 23. 10:46
Lehet hogy így ezzel a fedősztorival tűntek el a világ elől.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!