Az ukránok állítják: felkészültek Magyarország és Szlovákia támadására

2024. április 04. 09:50

Őrült váddal illette az ukrán elemző a szomszédos országokat: szerinte Magyarország és Szlovákia dezinformációkat kezdhet terjeszteni Volodimir Zelenszkijről.

2024. április 04. 09:50
null

Nyitókép: AFP/Adnan Beci

Az ukránok úgy emlékeznek Szlovákiára, mint a nemzetre, amely az elsők között segített Ukrajnának 2022-ben megvédeni az égboltot az S-300-as rendszer biztosításával. Ma Robert Fico szlovák miniszterelnök kijelentéseit veszik észre, aki számukra egyfajta új Orbán Viktor lett – állította Hlib Fiscsenko ukrán elemző a szlovák Aktuality-nak adott interjújában.

Fel vagyunk készülve arra, hogy Orbán vagy Fico hamarosan elkezdhet dezinformációt terjeszteni arról, hogy Volodimir Zelenszkij nem teljesen legitim elnök

– mondta a szakértő.

Véleménye több szempontból is őrültség. Egyrészt a magyar kormány nem szokta megítélni szuverén államok vezetőinek legitimitását, másrészt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter éppen szerdán találkozott Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszterrel, akivel újabb lépéseket tettek a kölcsönös bizalom kialakítása érdekében.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:14
🍓 ️ ­­­A­ ­d­­ö­g­­­ö­­­s­­ ­l­­­á­­­n­­y­o­­k­ ­v­­á­r­­­n­­a­k­­ ­­r­­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­.­­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
2024. április 07. 15:53 Szerkesztve
"Nasi12u.hu 2024. április 04. 22:23 A TV bemondta, bemutatta. Lakóházat ért támadás Harkovban." És mutatták a rakéta roncsait is? Mert a fuckránok szerint az oroszok lőnek Sz-300-as rakétákat lakóházakba meg lengyel traktorosokra, az kizárt dolog, hogy az überorkrán légvédelem a mostan már különösen raktárak mélyéről kikukázott, olykor alkatrészekból összeberhelt 40 éves rakétákkal véletlenül a magas lakóházakat fogja be. Az csak a USS Vincennesnek sikerült, mikor a teheráni reptéren álló F-14-es barát-ellenség azonosítójelét tulajdonította egy utasszállítónak :)))
heyam3
2024. április 07. 00:10
Ilyet mi nem teszünk. Még ha így is gondoljuk. Lévén, hogy választások nem nagyon vannak mostanában Ukrajnában. De ez csakis az ukránokra tartozik. Nekünk nem szokásunk mások belügyeibe avatkoznunk.
stefan74
2024. április 05. 18:57
Sokat szipuznak Kijevben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!