Azt találgatják a szomszédban, mit adott Szlovákiának Orbán Viktor

2024. április 12. 09:45

A szélsőségesen Orbán- és Fico-ellenes főszerkesztő szerint a magyar kormányfő beleavatkozott a szlovák belpolitikába, és úgy viselkedik, mintha a felvidéki magyarok hozzá tartoznának.

2024. április 12. 09:45

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Az, amit Orbán Viktor adott Peter Pellegrininek és Robert Ficónak, sokkal több, mint szóbeli támogatás. Adott nekik kézikönyvet, propagandacsatornát, képzést és kampányt – állítja a szlovák SME főszerkesztője.

Ficónak nincs problémája az ilyen beavatkozással, hiszen profitál belőlük. Hirtelen nem zavarja az sem, hogy Orbán úgy bánik a szlovákiai magyarokkal, mintha hozzá tartoznának

– írja Beata Balogová, aki szerint a magyar kormányfő támogatása nem lesz ingyen. „Ez az autokraták kölcsönös támogatása lesz, akik hatalmi játszmáznak az Európai Unióval, hogy ne büntessék meg őket a bomlasztásért a támogatások elvesztésével” – tette hozzá.

Érdekesség, hogy utóbbi megállapítás különösen távol áll a valóságtól, hiszen az említett „támogatások” a két országnak tényszerűen járó uniós források, nem ajándékok Brüsszelből. Igaz, Balogová kapcsán érdemes hozzátenni, hogy a főszerkesztő szélsőségesen Orbán- és Fico-ellenes, korábban azt írta, hogy az illegális migráció a két kormányfő kamuja.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:11
🍓 ️ ­A­­ ­­­d­­ö­­g­ö­­­s­­­ ­l­­­á­­­n­y­­­o­­k­­ ­­v­­­á­r­­n­­­a­­k­­­ ­­­r­á­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­.­­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
Tommaso
2024. április 12. 14:34
FICO & ORBAN. Az egyik nagyobb nemzetrontó, mint a másik, akit Ficonak hivnak. A két memóriazavaros hazaáruló sem minden kérdésben ért egyet. De egymással versengve nyalják az országainkra ma is életveszélyes, s azokat korábban 45 éven át megszállva tartó gaz Orosz Birodalom vezetője seggét. Az agresszor, területrabló, folyamatosan terjeszkedő ruszkik külpolitikája év- századok óta változatlan - állhat az élén Cár atyuska, Bolsevik főtitkár, vagy kiugrott KGB-s, Egykutya.
Tommaso
2024. április 12. 14:32
Az oroszbarát retorikájáról ismert Robert Fico szlovák miniszterelnök elítélte a Kreml agresszióját, és támogatásáról biztosította Ukrajnát, A valóban oroszbarát hazaáruló ORBÁN a szivéhez kapott és majdnem lefordult a székről. Ezek szerint hiába segitette a magyarverő, MAGYARGYŰLÖLŐ Ficót a hatalomba. HA a kinai komcsik is cserbenhagyják, Orbánt tepsiben viszik ki a Karmelitákból.
Kanmacska
2024. április 12. 12:01
Balogova. Egy renegát szar.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!