„Külföldi ügynöknek” minősíthetnek minden magyar szervezetet Szlovákiában

2024. április 05. 09:27

Nem kizárt, hogy Robert Fico is támogatni fogja ezt az új törvénytervezetet.

2024. április 05. 09:27

A nyitókép illusztráció. Fotó: Alexander Spatari / Getty Images

Már a következő, április 16-án kezdődő ülésén napirendre kerül a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) által benyújtott törvénytervezet, amely „külföldi ügynökké”, pontosabban „külföldi támogatásban részesülő szervezet”„organizácia so zahraničnou podporou” – megjelölést írná elő azoknak a civil szervezeteknek, amelyek egy évben 5000 eurónál nagyobb külföldi támogatásban részesülnek – írja a Paraméter.

Az SNS javaslatát valószínűleg a Robert Fico vezette Smer és a Peter Pellegrini vezette Hlas is támogatni fogja.

Amelyik szervezet nem tesz eleget ennek a szabálynak, arra 5000 eurós bírságot szabhatnak ki.

A javaslatot négy SNS-es képviselő – nyújtotta be, de várhatóan megkapja a koalíció támogatását.

A lap arról is tájékoztatott, hogy a javaslatról a Robert Fico, Peter Pellegrini és Andrej Danko alkotta koalíciós tanács még tárgyalni fognak, várhatóan a jövő héten. Robert Fico miniszterelnök már beszélt arról, hogy a következő parlamenti ülésen sok fontos törvényjavaslat kerül napirendre.

Feltételezhető azonban, hogy a koalícióban örömmel fogadják majd a nemzetiek javaslatát.

Robert Fico ugyanis már tavaly beszélt egy „ügynöktörvényről”.

„A törvény azt mondja majd, ha a Szlovákia területén működő civil szervezet külföldi finanszírozásban részesül, külföldi ügynök megjelölést kell viselnie” – mondta tavaly novemberben Fico.

Az SNS-es képviselők most feltehetően ezt a tervezetet nyújtották be.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:14
🍓 ️ ­A­­­ ­­d­ö­­­g­ö­s­­ ­l­­­á­n­y­­­o­k­ ­­­v­­á­­­r­­­n­a­k­­ ­r­­­á­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­­.­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­.­𝗙­­­𝗨­𝗡
csapláros
2024. április 07. 14:28
Hogy összegyűltek, mint szarra a legyek, lájkbajnok, birozsletta stb., Peldo j., mreinstand-2, bástyaelvtárs és más a magyarság ELLENSÉGEI egy üdvrivalgásra, MINTHA a tótok megint rúgnának a felvidéki magyarságba. Ezzel szemben 1. hülye lenne a szlovák kormány LEMONDANI arról az évi 6-7 milliárdról, amit a magyar kormány NYÍLTAN, személyekre és szervezetre is lebontva (!) a magyarság megőrzésére fordít az államszerződésben rögzített kölcsönösség jegyében, úgy, hogy a támogatott szervezetek, a pályázati rendszer következtében is ÉVENKÉNT változnak, tehát kiesnek a törvény hatálya alól. 2. Ezt egészíti ki a szlovák kormány HÉZAGPÓTLÓAN az éves pályázatból kiesők támogatásával, sőt, mivel tavaly hivatalos nemzeti kisebbségként ismerte el a vietnámi közösséget - akik ennek köszönhetően anyagi hozzájárulásra is jogosultak - a szlovákiai magyar kulturális szervezetek is annyiban profitálhatnak ebből, hogy az emelés következtében nekik is több pénz juthat.
Pelso j.
2024. április 05. 14:17
Pedig nemrég nagy volt az ujjongás, hogy a Fico mekkora haver és szövetséges.
mreinstand-2
2024. április 05. 14:06
Hihihi :D Vannak sajnos Magyarországon szép számban olyan emberek, akik pezsgőt nyitottak annak idején, amikor putyin gazdájuk ezt meglépte. Ugyanez Szlovákiában, magyarok ellen - vajon mennyire ízlik most a pezsgő, ti szerencsétlen kretének?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!