Meglepő nyilatkozatot tett Fico Ukrajna EU-s csatlakozásáról

2024. április 12. 11:02

A közös sajtótájékoztatón Fico elmondta azt is, hogy az ukrajnai háború békés megoldását kívánja.

2024. április 12. 11:02
Robert Fico

Nyitókép: ROBERT NEMETI / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

Az oroszbarát retorikájáról ismert Robert Fico szlovák miniszterelnök elítélte a Kreml agresszióját, és támogatásáról biztosította Ukrajnát, amikor csütörtökön Szlovákiában találkozott ukrán kollégájával, Denisz Smihállal – írja az Euractiv.

A közös sajtótájékoztatón Fico elmondta, hogy az ukrajnai háború békés megoldását kívánja, amely tiszteletben tartja a megtámadott ország területi integritását és a szuverenitását.

Felajánlotta Ukrajnának az együttműködést a béke megtalálásában, és megerősítette, hogy Szlovákia részt vesz a június közepére Svájcba tervezett békecsúcson.

Fico végül kijelentette, hogy támogatja Ukrajna uniós csatlakozását, és kijelentette, hogy kormánya „nem szándékozik semmilyen akadályt gördíteni a csatlakozás útjába”.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:11
🍓 ️ ­­A­­­ ­­d­­ö­g­ö­­s­­­ ­l­á­­­n­­y­­o­­­k­­ ­v­­­á­­r­n­a­­­k­­ ­­r­á­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­­­.­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­.­𝗙­­𝗨­­­𝗡
Tommaso
2024. április 12. 14:31
Az oroszbarát retorikájáról ismert Robert Fico szlovák miniszterelnök elítélte a Kreml agresszióját, és támogatásáról biztosította Ukrajnát, A valóban oroszbarát hazaáruló ORBÁN a szivéhez kapott és majdnem lefordult a székről. Ezek szerint hiába segitette a magyarverő, MAGYARGYŰLÖLŐ Ficót a hatalomba. HA a kinai komcsik is cserbenhagyják, Orbánt tepsiben viszik ki a Karmelitákból.
lagal56-2
2024. április 12. 13:09
..... és 1918-19 - ben miért nem ez az elv számított Fico elvtárs???????? Elképesztő nagy volt a pofátok - mármint a cseheknek, románoknak, szerbeknek, de ne feledjük az aljas osztrákoknak is! Ha így gondolod, akkor a Felvidék, Erdély+Partcium, Kárpátalja, Délvidék, Őrvidék és Fiume vissza kell hogy térjen a Szent Korona oltalmába! Ti pedig menjetek sírni a rabló antanthoz!
letsgobrandon-2
2024. április 12. 13:09
mindenki tudja , mennyit érnek az ilyen nyilatkozatok ... pláne a nyugat európaiak...csak a legbutább orkránok szopják be
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!