Zelenszkij menesztette egyik befolyásos parancsnokát

2024. április 26. 21:13

Két hónapig se tartott a megbízása.

2024. április 26. 21:13
Volodimir Zelenszkij

Nyitókép: UKRAINIAN PRESIDENCY / HANDOUT / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

Volodimir Zelenszkij elnök április 26-án menesztette Olekszandr Jakovecet az ukrán Támogató Erők parancsnokát – írta meg a Kyiv Independent. Jakovecet március 4-én nevezték ki a Támogató Erők parancsnokává, Dmytro Hereha helyére. Jakovec korábban adminisztratív pozíciót töltött be a Támogató Erőknél.

Zelenszkij április 26-án írt alá egy másik rendeletet Jakovecről, amelyben kinevezte őt Ukrajna Különleges Szállítási Szolgálatának vezetőjévé. Az elnök egyben elbocsátotta Bohdan Bondart, aki 2022 márciusa óta vezette az egységet.

Az Állami Különleges Szállítási Szolgálat a védelmi minisztérium egyik egysége. Feladatai közé tartozik a nemzeti közlekedési rendszer létesítményeinek építése, javítása és védelme. Jakovec 1992-ben kezdte katonai pályafutását, részt vett az oroszok által támogatott harcosok elleni ukrán terrorellenes műveletben a Donbaszban, és több állami kitüntetést kapott.

Zelenszkij februárban kezdte meg Ukrajna katonai vezetésének átalakítását, és menesztette Valerij Zaluzsnij ukrán katonai főparancsnokot. Áprilisban további változásokat jelentettek be a magas szintű katonai vezetésben, köztük a déli, a keleti és a nyugati hadműveleti parancsnokság új kinevezéseit.

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pandalala
2024. április 26. 23:28
" Volodimir Zelenszkij elnök április 26-án menesztette Olekszandr Jakovecet az ukrán Támogató Erők parancsnokát – írta meg a Kyiv Independent. ..... .... Zelenszkij április 26-án írt alá egy másik rendeletet Jakovecről, amelyben kinevezte őt Ukrajna Különleges Szállítási Szolgálatának vezetőjévé. " Na most akkor, mi vót, "menesztette" vagy "áthelyezte" ? Melyik a "magasabb" beosztás?? .... ....
Ehetős Odó
2024. április 26. 22:23
Nem baj.
Welszibard
2024. április 26. 22:22
Tegnap is menesztett valakit korrupció miatt. Ma is. Holnap is lesz menesztés? Azonkívül néha kimoshatná az izzadt, büdös military joggingját. Állandóan abban tüntet.
Málaga21
2024. április 26. 21:51
Kapkodás, minden szinten.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!