Freud és Jung filmvásznon folytatja

2010. március 10. 15:58

Christopher Hampton drámája a pszichoanalízis alapítóatyáinak és egyik közös páciensüknek különös szerelmi háromszögét mutatja be. A The Talking Cure forgatását májusban kezdik, a bemutató pedig jövőre várható.

2010. március 10. 15:58
Sigmund Freud és Carl Jung egyaránt kezelték zsidó-orosz családból származó Sabina Spielreint, akivel mindkettejüknek intim kapcsolata alakult ki. Egyes feltételezések szerint a szakmai vitákon túl ez is közrejátszhatott kapcsolatuk megromlásában.

Sajnos azonban a friss Oscar-díjas Christopher Waltz kiesett David Cronenberg Freud Jung nem mindennapi kapcsolatát megéneklő színdarab-adaptációjából. A zseniális színész inkább a Water for Elephants pszichopata cirkuszos figurája mellett döntött, melyben Sean Penn, Robert Pattinson és Reese Witherspoon lesznek a partnerei.

Cronenbergnek a hamarosan forgó The Talking Cure-hoz így mihamarabb meg kellett találnia a főszereplőjét, így felhívta Viggo Mortensent, akivel az Erőszakos múlt és a Gyilkos ígéretek után ez lesz a harmadik közös munkája. Mortensen fogja tehát Freud-ként felvenni a szellemi harcot Michael Fassbender (Brigantyk, Éhség) Jungjával, és ő analizálhatja majd díványán a zavart Keira Knightley-t.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kanpalisoda
2010. március 10. 16:48
Dícséretesen problémaérzékeny ez a Cronenberg. Egyes csoportok elmeállapota (ld. a legutóbb elfogadott törvény, vagy pl.a Bede poszt) valóban a Zsiga bá meg Jung után kiált.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!