Pál Adrienn az Európai Filmdíjakért indul

2010. szeptember 09. 15:51

Nyilvánosságra hozta a 2010-es nevezések listáját az Európai Filmakadémia. Kocsis Ágnes Pál Adrienn című második játékfilmje képviseli Magyarországot az Ingmar Bergman és Wim Wenders által alapított akadémia díjaiért folyó versenyben.

2010. szeptember 09. 15:51

A magyar-holland-osztrák-francia koprodukcióban készült Pál Adrienn című film májusban már elnyerte a filmkritikusok FIPRESCI díját a 63. Cannes-i Filmfesztiválon. A film nálunk a jövő héten kezdődő miskolci CineFest versenyprogramjában lesz látható először, de Litvánia, Svájc, Lengyelország és Belgium nemzetközi filmfesztiváljai is műsorra tűzik.

A Pál Adrienn forgatókönyvét Kocsis Ágnes rendező Andrea Robertivel közösen írta, a főszerepben Gábor Éva amatőr színész látható. Az Európai Filmakadémia által nevezett 46 film közül az Ingmar Bergman és Wim Wenders által alapított akadémia közel 2300 tagja választja ki a különböző kategóriák jelöltjeit. Az Európai Filmdíjakat 17 kategóriában adják át 2010. december 4-én Tallinnban.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!