55 film küzd meg a külföldi Oscarért

2010. október 07. 08:47

Magyarország Hajdu Szabolcs Bibliothéque Pascalját nevezte be a rangos megmérettetésre, a Tirza című holland drámának pedig Szabó Gábor volt az operatőre. Végleges jelölést a díjra öt film kaphat: a Variety a mexikói Alejandro Gonzalez Inarritu Biutifulját tartja a legjobb külföldi film kategória egyik nagy esélyesének.

2010. október 07. 08:47

Idén a legjobb idegennyelvű film kategóriájában összesen 55 filmet neveztek. Magyarország Hajdu Szabolcs Szemle-fődíjas Bibliothéque Pascaljával száll versenybe. A nemzetközi fesztiválokon is sikeres alkotás mellett a Tirza című holland drámának is drukkolhatunk, hiszen Szabó Gábor (Jób lázadása, Linda, Élve vagy halva) volt az operatőre.

A versenyzők között vannak kasszasikerek, mint az Utórengés című kínai katasztrófafilm, fesztiválnyertesek, mint a Bunmi bácsi, aki emlékszik előző életeire című, Aranypálma-díjas thaiföldi dráma és meglepetésfilmek, például Paolo Virzi La prima bella cosa című munkája. A Variety szerint a mexikói Alejandro Gonzalez Inarritu (Bábel, Korcs szerelmek, 21 gramm) Biutifulja az egyik nagy esélyes. Az Amerikai Filmakadémia öt filmet jelöl végül majd a díjra, amit a győztes rendező 2011. február 27-én, vasárnap vehet majd át Los Angelesben, a 83. Oscar-gálán.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!