Polanski filmjét jelölték a legtöbb Európai Filmdíjra

2010. november 08. 11:32

A legjobb film díjáért Roman Polanski Szellemírója mellett a Libanon, a Méz, a Szemekbe zárt titkok és a Soul Kitchen is elindul. Az életműdíjat idén Bruno Ganznak ítélte az Európai Filmakadémia.

2010. november 08. 11:32

Roman Polanski krimije kapta a legtöbb, hét jelölést az Európai Filmdíjra. A Szellemíró után a Libanon című izraeli-francia-német koprodukciós háborús dráma következik, öt jelöléssel. Az Európai Filmakadémia díjait december 4-én az észtországi Tallinnban adják át, a jelöltek közül az EFA 2300 tagja választja ki a győztest. Az eseményem Bruno Ganz svájci színészt életműdíjjal ismerik el.

A legjobb filmnek járó díjért versenybe szállhat még a török-német Méz, a spanyol-argentin Szemekbe zárt titkok, a német Soul Kitchen, valamint a francia Emberekről és istenekről című alkotások is. A rendezők közül Olivier Assayas, Semih Kaplanoglu, Paolo Virzi, Roman Polanski és Samiel Maoz került a jelöltek listájára. A legjobb színésznőnek járó díjra az esélyes Lourdes Sylvie Testud mellett Zrinka Cvitesic, Sibel Kekilli, Lesley Manville és Lotte Verbeek szerepel a listán. A legjobb színészek versenyében pedig Jakob Cedergren, Elio Germano, Ewan McGregor, George Pistereanu és Luis Tosar kapott jelölést.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!