Caine a Művészetek Parancsnoka lett

2011. január 10. 10:25

Michael Caine a legnagyobb francia kulturális kitüntetésben részesült Párizsban. A kétszeres Oscar-díjas brit színész több mint 100 filmben szerepelt ötvenéves karrierje során.

2011. január 10. 10:25

A Művészetek Parancsnoka nevű kitüntetést vehette át Michael Caine Frederic Mitterrand francia kulturális minisztertől, aki a 77 éves legendát a „színészet óriásának” nevezte. Caine a kitüntetés átvétele után azt mondta, hogy fiatalabb korában lett szerelmes Franciaországba és most olyan érzés töltötte el, mintha a „menyasszonya elismerte volna”.

A kétszeres Oscar-díjas színész több mint 100 filmben szerepelt ötvenéves karrierje során, ismerhetjük a Hannah és nővérei, a Get Carter, az Árvák hercege, a Csendes Amerikai, Az olasz meló, valamint legutóbb az Eredet című filmekből. Caine mellett a Művészetek Parancsnoka még többek közt Stevie Wonder, Roger Moore, Dennis Hopper, illetve Patti Smith is.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!