Ezren se ültek be a Tarr-filmre

2011. április 04. 17:09

Ezen a hétvégén 60 174 jegyet vettek a tízes toplista filmjeire, Tarr Béla új filmjére ezren sem ültek be - írja az Origo.

2011. április 04. 17:09

A 25 kópián forgalmazott Sorsügynökség című romantikus sci-finek 14 936 látogatója volt. A másik bemutató Tarr Béla A torinói ló című filmje volt, amit mindössze 962-en néztek meg a hétvégén - olvasható a portálon.

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
müller
2011. április 05. 17:07
Mindazonáltal egy viszonylag kevesebbek által megnézett film még nem biztos hogy rosszabb film is egyben - az Amreikai Pitét biztos sokkal többen nézték meg a mozikban mint teszem azt az Amélie Csodálatos Életét, utóbbi mégis ezerszer jobb és értékesebb film. Ugyanakkor ha egy ilyen agyonfuttatott filmet, mint Tarr Béla kurrens műve nem néznek meg ezren sem, annak azért elég határozott üzenete van.
müller
2011. április 05. 17:03
Valamikor néhány éve gyanútlanul letöltöttem Tarr Béla "Londoni férfi" c. filmjét. Hát bazze, 1 perc után sikítva állítottam le az egészet, pedig nem vagyok tipikusan a halivúdi akciómozik nagy rajongója, és kifejezetten kedvelem az európai/távol keleti, egyedi hangulatú jó filmeket, meg a magyar - mondjuk így - andergrandabb filmeket, pl. Roncsfilm vagy Falfúró. Szerintem az ilyesmi simán csak blöff, vagy az alkotó annyira belemerevedett saját sznobságába, hogy abból csak ilyen összefüggéstelen badarság tud kikerekedni (lásd még:posztmodern irodalom)
honphibu
2011. április 05. 15:47
Bereményi Hídembere több mint egymilliárd forintnyi adófizetői pénzből készült, minden idők legdrágább magyar filmje, semmiféle külföldi versenyen soha nem díjazták, nem viszi a magyar kultúra, filmművészet hírnevét és értékét szerte a világban, ellenben iskolásokat kötelező jelleggel vitték a vetítésekre, hogy azt mondhassák mekkora kasszasiker. Magát a filmet mégsem ez alapján ítélem meg. Olyan nagyon nehéz ez? Aki csak arra képes, hogy politikai vélemény alapján ítéljen meg egy művészeti alkotást, annak annyi köze is van a művészethez - azaz semmi. Az ilyen meg ne szóljon, ne is mondjon inkább véleményt magáról a műről - a rendezőjéről tőlem azt mond amit akar, de a művet hagyja békén, mert csak magát járatja le, pláne akkor, ha nem is látta.
szarazer54
2011. április 05. 14:41
Ha valaki tudja, hogy hány 100 milliót kapott eddig Tarr filmkészítésre, kérem írja meg. Kapott "ennyit-annyit", sajnos ez nem vitaalap...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!