A Vad Magyarország a legjobb természetfilm

2011. augusztus 08. 13:11

Az egy rétisas-fészekalj mindennapjait és egy fiatal vidra kalandjait bemutató film nyerte el az egyetlen magyarországi természetfilm-fesztivál fődíját.

2011. augusztus 08. 13:11

Török Zoltán kapta az idei Pusztaszeri Országos Természetfilm-fesztivál fődíját Vad Magyarország – A vizek birodalma című alkotásáért. Az egyórás film egy rétisas-fészekalj mindennapjait és egy fiatal vidra kalandjait mutatja be valahol a magyar mocsarak mélyén. Az egyetlen hazai szervezésű természetfilm-fesztiválon, melyet 2005 óta rendeznek meg, idén kilencvenöt, 2008 után készült alkotást vetítettek le. Négy versenykategóriában díjazták az alkotókat, külön a profi és az amatőr filmeseket.
   
A növények és állatok életét bemutató filmek közül a legjobb profi alkotás Berta Enikő Nagyvárosi madarak, míg a legjobb amatőrök Tisza Balázs Insequence című filmje lett. A világ tájait bemutató alkotások közül Sós Tibor Legalább medvét láttunk volna című munkája lett a legjobb amatőr, Hajdu János a szerbiai Uvac kanyont bemutató filmje pedig a legjobb profi mű. Az etűd kategóriában a legjobb profi Weigert József, míg a legjobb amatőr Dancsó Péter lett az első Szüret című alkotásával. Életmód és környezetvédelem kategóriában a profik között a természetfilm.hu csapata, az amatőrök között pedig Ternyák Jenő nyert.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!