Fliegauf a romagyilkosságokról forgat

2011. augusztus 10. 09:36

Fliegauf Benedek legújabb filmje már forog a Cegléd melletti Csemőn. A Szállnak a varjak című alkotást a romagyilkosságok inspirálták, de a történet nem követi a valóságban megtörtént eseményeket.

2011. augusztus 10. 09:36

Fliegauf Benedek legújabb filmje, a Szállnak a varjak már forog a Cegléd melletti Csemőn. Az alkotás producere, Muhi András a Magyar Nemzetnek elárulta: a film egy cigány család átlagos hétköznapját mutatja be, amelynek végén normális ésszel nem gyilkolják meg az embert. A vásznon az elkövetők arctalanok maradnak, a borzalmakat pedig nem ábrázolják naturálisan. A szereplők mind amatőrök, az alkotók azt szeretnék elérni, hogy a néző azt hihesse, dokumentumfilmet lát.

A Szállnak a varjak forgatása augusztus végén ér véget, a premiert valamely nemzetközi fesztiválon szeretnék tartani, a producer reményei szerint a jövő évi Berlinálén, ahol Fliegauf Rengeteg és Dealer című filmjét díjazták. A produkció 192 millió forintból forgott volna, ám a Magyar Mozgókép Közalapítvány pénzeinek zárolásával a film költségvetése összeomlott. Jelenleg kevesebb mint a feléből, mintegy 90 millió forintból dolgozhatnak. Ebben már benne van az a 70 ezer euró is, amit a Eurimages-tól, az Európa Tanács filmalapjától kaptak.

A rendező elmondta: „Rengeteg helyről szedtük össze a pénzt, most egy francia-német-magyar koprodukcióról beszélünk. Ez a film jól leírja a magyar művészfilm-finanszírozás helyzetét. Mécs Mónika producer munkája nélkül nem hiszem, hogy összejött volna a film”. Fliegauf szerint télre, körülbelül januárra végeznek majd az utómunkákkal.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mitya Ivanov
2011. augusztus 15. 08:57
Fliegauf szépen rárepült a témára. mint a légy a szarra
TroppauerH
2011. augusztus 10. 19:42
Hát unalmas film lessz. Egés znap a játékgépek és a tv előtt ülnek a "sztárok", esetleg a ház előtt az utban lakók megdobálása. A hónapban egyszer pedig a segély felvétele. Bravó valamilyen Benedek. Az elmúlt 20 évben meggyilkolt kb 1500 magyarról mikor készít filmet? Az azért "mozgalmasabb" lenne.
picur3ka
2011. augusztus 10. 16:22
Undorito hullarablo. Azert csinalja, mert ebben van a penz. Ha erdekelne az emberek sorsa, meg a valosag, akkor oknyomozo dokut keszitene a kormany es a titkoszolgalatok szereperol ebben. hagy ne kopjek nagyot a muvesz urra.
Fiorini
2011. augusztus 10. 11:49
Olaszliszkáról nem akar filmet forgatni valaki? Ahogy Szögi Lajost agyonverték? Minden mástól eltekintve is iszonyatos és vérfagyasztó filmet lehetne csinálni belőle, mondjuk az egyik gyermeke nézőpontjából, arctalan elkövetőkkel, naturalizmus nélkül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!