Polanski átvehette az életműdíját

2011. szeptember 28. 09:20

„Jobb később, mint soha” - vette át az Oscar-díjas filmrendező azt az életműdíjat, amit két éve ítéltek oda neki, ám akkor Svájcba érkezésekor letartóztatták.

2011. szeptember 28. 09:20

Roman Polanski Oscar-díjas filmrendezőnek 2 évvel ezelőtt kellett volna átvennie a Zürichi Fesztivál életműdíját, ám akkor Svájcba érkezésekor letartóztatták. Az Egyesült Államok adott ki ellene nemzetközi elfogatóparancsot, mert 31 évvel korábban megszökött az állítólagos bűncselekmény miatt indított per ítélethirdetése elől, hónapokat töltött börtönben, majd házi őrizetben, amíg kiadatásáról döntöttek.

Svájc végül úgy döntött, hogy nem adja ki Polanskit, így a rendező most visszatérhetett, hogy átvegye a Zürichi Fesztivál életműdíját, amit két éve ítéltek oda neki. A fesztiválon bemutatták a rendező dokumentumfilmjét is, ami az ő szemszögéből mutatja be a viszontagságait és a jogi hercehurcát. A Zürichi Filmfesztivált hetedik alkalommal rendezik meg.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lavor
2011. szeptember 30. 09:36
Tipikus ribanc, magának kereste a bajt. Valószínű hazafelé az iskolából véletlen betévedt Nicholson házába, igen mert hát ugye útba esik, gondolom, aztán véletlen hagyta belőni magát és micsoda véletlen, épp ott járt Polanski, gondolom nem a Kínai negyed rendezőjét, hanem a főszereplőjét várta, elvégre Nicholson házában tévelygett.
Akitlosz
2011. szeptember 29. 21:16
Nemi erőszakért életműdíj? Ezek se normálisak.
Sarti/Orange
2011. szeptember 28. 19:55
Polanski ugyanolyan pedofil mint Woody Allen, vagy mondjuk Charles Chaplin. Csak hát az Szdsz óta tudjuk, hogy nekik mindent lehet és még röhögnek is mindenkin a világban. Röhej
egysegelem
2011. szeptember 28. 14:54
Polanski vitan felul zseni, megerdemelte a dijat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!