Hasít Új-Zéland filmipara

2012. április 05. 10:52

2011-ben 500 millió dollár felé nőttek az ország bevételei, hála a számos Új-Zélandon forgatott nagyjátékfilmnek, főként Peter Jackson A hobbitjának.

2012. április 05. 10:52

A helyi moziipar bruttó 3 milliárd új-zélandi dollárt (2, 41 millárd amerikai dollárt) hozott Új-Zéland gazdaságának 2011-ben, ami négy százalékkal több az előző évinél – írja az Index. Gisella Carr a FilmNZ nevű marketingügynökség külső felvételeiért felelős vezérigazgatójaként úgy nyilatkozott, hogy az elért adatok több produkció, azaz nem csak Peter Jackson filmjnek külső felvételeiből adódtak össze – továbbá azoknak a vállalkozóknak, befektetőknek az eredménye, akik kreatív ötleteket váltanak pénzzé.

2011-ben 35 nagyjátékfilmet fejeztek be, az ebből származó bevételek 15 százalékkal növekedtek (563 millió amerikai dollárra), több mint 1000 szerződést kötöttek vállalkozókkal a filmek producerei. Carr úgy véli, a nemzetközi befektető cégek Új-Zélandban biztonságban látják a pénzüket.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!