Könnyed csevej Mátra borairól a köztévében

2012. július 07. 09:01

Új műsor indult az MTV-n Borvacsora címmel — az Agrármarketing Centrum által finanszírozott műsorban egy-egy borvidék borászát ültetik le színészekkel, gasztroszakértőkkel beszélgetni egy vacsora és a borvidékre jellemző borok mellé.

2012. július 07. 09:01

A péntek esti műsort Nagy Sándor vezeti, aki rögtön azzal indította a beszélgetést az első bor megkóstolása után, hogy a zöld veltelini egy méltatlanul mellőzött csemegeszőlő — csakhogy ez sajnos nem igaz, hiszen egyrészt nem csemegeszőlő, másrészt erős lenne azt állítani, hogy méltatlanul mellőzve lenne. A műsorban a jó magyar vajaskenyérről folytatott diskurzus mellett Szőke Mátyás, Ludányi József és a Borpalota borait kóstolták.

Ilyen témában végig izgalmas és érdekes, ráadásul sokakat megszólítani képes műsort készíteni persze nem könnyű — kisebb hibái kiküszöbölésével a Borvacsora még akár nagyon jó is lehet, kíváncsian várjuk a folytatást és a műsorban szereplő borászokat.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
george33
2012. július 22. 23:22
kedves Georg1945 szerintem az ostobasag sokkal veszelyesebb, mint azon emberek "alkoholizmusa" akik ezt a musort nezik. Van az a fogalom is ,hogy kulturalt alkoholfogyasztas. tudod?
láma szeme
2012. július 22. 23:22
Borvacsora és nem "hogyan basszunk be minden nap, mint a sakál" a címe. Ha te a kettő között nem tudsz különbséget tenni, akkor inkább maradj csendbe és ne verd nagydobra a korlátozott képességeidet.
narmer
2012. július 22. 23:21
Csatlakozom hozzád, annyiba hogy nem szeretem a bort, se édeset, se szárazat se pirosat se....És azon vagyok elképedve, hogy ahol másfél millió alkoholista van, ebből egymillió a nyilvántartott, ott soha nincs dobozos üdtő, vagy ásványvíz fesztivál. Soha nincs melyik a jobb narancslé, meggylé, almalé vetélkedő.Röhejes belátom, de legalább annyian isznak facsart narancsot, vagy szentkirályit ,mint ahányan teszem azt szekszárdit.
korona
2012. július 22. 23:20
Hány alkoholista van ma Magyarországon? Az alkohol hatására elveszíti az ember az önmaga feletti uralmat. Borzalmas tettekre, hülye össze-vissza beszédre hajlamosít a bor is. Nincs kultúrált borivás, pálinkaivás és dohányzás sem! Meggondolatlanságot, téveteg cselekedeteket idéz elő az összes alkoholt tartalmazó ital! A máj nem arra rendeltetett, hogy az alkoholt botsa le. Az idegrendszer tompává válik, érzéketlenné. Egy pohárkával kezdődik, majd liter lesz belőle, aztán már nincs megállás! Minden orvos, amelyik ilyen vagy olyan áltudományos magyarázatokkal jön, hogy a bor "kis mértékben orvosság", maga is alkoholista, csak rejtegeti káros szenvedélyét. "Egészen boldognak, a jelen pillanatban még egy ember sem érezte magát; hacsak részeg nem volt."(Schopenhauer) De inkább válasszuk a szerényebb boldogságot, minthogy a műmámort!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!