Titanic a Puskinban is

2013. március 11. 09:34

A 20. jubileumi Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon új helyszíneken, az Uránia, az Örökmozgó, a Toldi mozi és az A38 hajó mellett a Puskinban is nézhetünk majd filmeket.

2013. március 11. 09:34

Április 5-13. között fut a 20. jubileumi Titanic Nemzetközi Filmfesztivál. Idén új helyszínnel bővül a rendezvény: az Uránia, az Örökmozgó, a Toldi mozi és az A38 hajó mellett a Puskinban is nézhetünk majd filmeket. Nem csak a Titanic tekinthet vissza hosszú múltra: az egykori Uránia Tudományos Színházban 110 évvel ezelőtt mutatták be a legelső magyar filmet, A táncz-ot. Az Örökmozgó épülete épp elmúlt 100 éves, a Toldi mozi elődje, a City pedig több mint 80 éve alakult. Az új fesztiválhelyszínként jelentkező Puskin mozi idén 65 éve kapta a nevét, a Titanic társhajója, az A38 pedig szintén áprilisban ünnepli jubileumi 10 éves évfordulóját.

Idén előreláthatólag 60 filmet láthat majd a közönség a fesztiválon, köztük befutott rendezők új filmjeit, elsőfilmesek debütáló alkotásait, illetve kevésbé ismert régiók filmművészetének izgalmas darabjait.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!