Városismereti sétasorozatok Budapesten

2013. március 25. 11:26

A magyar és olasz történelem kapcsolódási pontjait, valamint Budapest 19. századi romantikus arcát ismerhetik meg az érdeklődők a Tavaszi Fesztivál keretében megrendezésre kerülő városismereti séták során.

2013. március 25. 11:26

A szombati, Dolce Vita fantázianévre hallgató túra alkalmával a szervezők egyebek mellett bemutatják azokat a rendkívüli olasz személyiségeket, akiknek élete Budapesthez is szervesen kötődött, majd sok más kulturális érdekesség mellett néhány épület érdekes olasz vonatkozására is fény derül. A séta útvonala elkalauzolja a résztvevőket a fővárosban élő olasz közösségek fontosabb élettereire, például az Budapesti Olasz Kultúrintézetbe vagy az itt élő olaszok által üzemeltetett bárokba és kávézókba. A magyar nyelvű program március 23-án 11 órakor indul a Vörösmarty térről, angol nyelven 14 órától lehet részt venni a sétán.

Pest-Buda romantikája a 19. század derekának rövid, ám annál eseménydúsabb időszakát öleli fel; a Képzelet és érzelem séta során Pest azon részeit mutatják be a szervezők, ahol a német nyelvű színjátszással szemben megszületik a magyar nemzeti színjátszás, és a magyar nemzeti opera is. A résztvevők felfedezhetik a romantikus festészet nagyjainak munkásságát, fűszervezve mindezt a magyar romantikus költészet máig ható gondolataival. Az interaktív városfelfedezésen bemutatják a korszak jelentős építészeti és képzőművészeti alkotásait, valamint kiderül kik és milyen eszközökkel nyúltak vissza a népi kultúrához és milyen budapesti lenyomati vannak ezeknek a törekvéseknek – olvasható a szervezők közleményében.

A Képzelet és érzelem séta magyar nyelven a Vörösmarty térről március 24-én 11 órakor és március 30-án 14 órakor indul, angol nyelven pedig március 24-én 14 órától lehet részt venni a vezetett túrán. Regisztrálni és jegyet venni a Budapest Tavaszi Fesztivál honlapján lehet.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!