„A világnak össze kell fognia”

2013. június 14. 19:47

Morgan Freeman, Matt Damon, Naomi Watts és Alec Baldwin is szerepel a Global Zero nukleáris leszerelésért folyatott kampányának új videójában.

2013. június 14. 19:47

A Hollywood Reporter beszámolója szerint Michael Douglas segítségével toborozták össze Hollywood színe-javát a közszolgálati videóhoz, amely a The World Must Stand Together (A világnak össze kell fognia) címet kapta. Az összeállításban a közismert hírességek az atomfegyvermentes világ mellett teszik le a voksukat. A klipet az elmúlt nyolc hétben forgatták – mondta el a hollywoodi lapnak Matt Brown, a Global Zero társalapítója.

A videó elkészítésének Michael Douglas volt a motorja, aki évtizedekkel ezelőtt a nukleáris balesetről szóló Kína szindróma című film egyik főszerepét alakította, és aki azóta a nukleáris fegyverek megsemmisítésének elkötelezett aktivistája – idézte fel Brown.

Morgan Freeman, Matt Damon, Naomi Watts, Alec Baldwin, Whoopi Goldberg, Robert De Niro, Christoph Waltz és sok további sztár adta nevét a kampányhoz és szólalt meg a videón az Egyesült Államok, Oroszország és más országok atomfegyvereinek leszereléséért. „A nemzetbiztonsági szakértők és a világ lakóinak üzenete világos: a nukleáris fenyegetésnek csak az összes nukleáris fegyver megsemmisítése vethet véget” – jelentette ki Douglas egy közleményben.

A videó megjelenését Barack Obama amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök jövő heti csúcstalálkozójára időzítették a G8 országok tanácskozásán. A Global Zero 2008-ban alakult nonprofit szervezet. A kampányban májusban már megjelent egy videójuk, amelyben Naomi Watts és Valerie Plame-Wilson hasonló üzenetet fogalmaznak meg.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Orban egy nemzetarulo
2013. június 19. 12:22
Magyar Nuklearis Haderore van szukseg, hogy komolyan vegyenek minket a vilagban, Europaban es a Karpat-medenceben ! Atomot Bukarestre !
kamasuka
2013. június 19. 12:21
De azért odabaszna a górétok, a change-es manusz Szíriának is, hogy segítse a szívevő polkorrekt balfaszokat.
Nosam
2013. június 19. 12:21
Az atomfegyver jó is meg rossz is egyszerre. Jó mert félelmet kelt a háború iránt, rossz mert ha jön egy örült akkor mindenki bevetheti és elpusztul a fél világ. Már soha többé nem lesz atommentes ez a világ, és nagyon gyerekes ábrándokat kergetnek ezek a populista sztárok. Akik látszólag jó ügy érdekében szólalnak fel, de a valóságban végtelenségig populista módon, puszta érzelmekkel játszva hagyják figyelmen kívül a valóságot. Az atomfegyvermentes világ egy utópia. Egyik atomfegyverrel rendelkező fél sem bízik meg annyira a másikban, hogy letegyen arról, hogy atommal rendelkezzen. A történelem legnagyobb tömeggyilkossága amerikához köthető, amikor is kétszer is bevetette az atombombát civil lakosság ellen a második világháborúban, az első atomháborúban. A valódi holokauszt hiroshimában és nagasakiban volt. Kétszázezer ártatlan fegyvertelen civil embert mészároltak le a szövetséges csapatok 40 másodperc alatt. Majd a kétszázezer embert kiirtó "halál angyalát", mint nemzeti hőst járatták előadásokra közel 40 éven keresztül. Nem csoda hát, hogy a zsidók kiirtását ünneplü és kívánó emberekkel van teli ma is a világ, ha amerika szerint 200 ezer civil lakos kiirtása bármilyen módon máig megideologizálható. Szükséges volt az atombomba bevetése mondják, de a valóságban pont annyira volt szükséges és kívánatos, mint a náciknak a zsidók emberek irtása.
IgazságosIzomViktor.
2013. június 19. 12:21
Ja igen.És a célunk a világbéke elérése.Ezek mind ilyen celebszintű vágyálmok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!