Borúra derű, derűre bor: jön a 24. Budavári Borfesztivál

2015. augusztus 17. 13:32

Idén szeptemberben a játékosság jegyében zajlik a Budavári Borfesztivál: a látogatók tesztelhetik boros tudásukat, részt vehetnek az „Év Fesztiválbora” szavazáson és ajánlott útvonalak segítségével felfedezhetik a magyar szőlőfajtákból készült borokat.

2015. augusztus 17. 13:32

Az idei Borfesztivál a játékosság jegyében zajlik, hiszen a látogatók kvízjátékok segítségével tesztelhetik boros tudásukat, részt vehetnek az „Év Fesztiválbora” szavazáson, ajánlott útvonalak segítségével felfedezhetik a magyar szőlőfajtákból készült borokat és értékes nyereményekkel gazdagodhatnak. A programok között lesz a Pár Borpár kóstoló és a Taste of Hungary, melynek során Magyarország legszebb boraival találkozhatunk. A vendégeket tematikusan kialakított kóstoló útvonalak várják majd, hogy könnyebb legyen az ismerkedés a magyar fajtákkal. Idén ismét nagyszerű előadók műsorát élvezhetjük: első nap a Maszkura és a Tücsökraj ad fergeteges koncertet, míg csütörtökön Cimbaliband és a Tárkány Művek koncertje garantál felhőtlen kikapcsolódást. Pénteken a Vivat Bacchus majd Herczku Ági és a Banda szórakoztatja a közönséget, szombat délután pedig a Szőke Nikoletta Bverzió Projekt kápráztatja el a vendégeket. Este a Sárik Péter Trió lép színpadra valamint a Group’N’Swing látványos előadását élvezheti a nagyközönség. Vasárnap fellép többek között a Kertész Táncegylet, az este zárásaként pedig Pál István Szalonna és Bandája ad koncertet.

Táncos-zenés forgatag a szőlő- és bortermelő eleink tiszteletére, a Budai Vár utcáin szeptember 13-án, vasárnap 13 órától rendezett Szüreti felvonulás a Népzenei és Néptánc Gála ünnepén. Együttműködő partner a Magyar Művészeti Akadémia. A látogatókat kitűnő gasztronómiai kínálat is várja: az Országkonyha kínálatába emeli a magyar konyha egyik tájjellegű, kimondottan laktató ételét, a kanizsai dödöllét. Újdonságként a Nemzeti Galéria Sajtterasza pármai sonkás foccacia-t kínál rukkolával a látogatóknak, a „Nemzetek Sajtversenye” standjánál pedig amerikai sajtkülönlegességeket is megízlelhet a közönség. A Gasztro sétány street food újdonságokat vonultat fel: füstölt ételek, glutén- és tojásmentes Hal & Chips, KOLBice és bagel.

Az Oroszlános udvarban felállított Butlers Borkvíz Bárban gyors regisztrációt követően különböző állomásokon tesztelheti boros tudását, a játék végén pedig megpörgetheti a Borfesztivál szerencsekerekét. A részvétel ingyenes, az ajándék garantált! A program támogatója a Butlers. Számos más program és szolgáltatás biztosít még kellemesebb kikapcsolódást kicsiknek és nagyoknak: hétvégi gyermekprogramok és arcfestés, ingyenes wifi, „Év Fesztiválbora” választás és még sok minden más. Belépőjegyek 3000 Ft-ért kaphatók a helyszínen, illetve elővételben kedvezményes áron a Broadway Jegyiroda oldalán.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!