Nem volt jókedvében Jürgen Klopp, elmondta a véleményét Szoboszlairól is a vesztes meccs után

2024. április 15. 09:55

A Crystal Palace ellen csereként szerepeltetett magyar középpályásról is szó esett a vasárnapi mérkőzés után. Miért ad kevesebb lehetőséget "Dom"-nak a német?

2024. április 15. 09:55
null

Nyitókép: Facebook/Liverpool FC

***

Többet veszített egy meccsnél vasárnap a Liverpool. Szoboszlai Dominik és csapata hazai pályán kapott ki a kiesés ellen küzdő Crystal Palace-tól (0-1), s ezzel a harmadik helyre csúszott vissza a tabellán. 

Ezt is ajánljuk a témában

Kimaradt ziccerek

Jürgen Klopp menedzser nem is volt elégedett a látottakkal, főként az első félidőben. A német edző a kihagyott ordító gólhelyzetek ellenére a második játékrészben felfedezte a pozitívumokat.

„Az már egy nagyon jó hazai meccs volt, jól is teljesítettünk. Nem vagyok benne biztos, hogy valóban voltak kidolgozott helyzeteik, de nekünk 

volt sok lehetőségünk, nem is akármilyenek: négy, amelyeknél mindenki azt gondolta, hogy ez gól. 

És több olyan sanszunk adódott, ahol közel voltunk. Szóval volt lendületünk, benne voltunk a játékban, és nyomás alá tudtuk helyezni őket” – értékelt a hivatalos sajtótájékoztatón Klopp. 

Hiba a gépezetben

Az idény végén távozó tréner szerint a letámadásuk nem működött jól a londoni csapat ellen, s mintha kis önkritikát is gyakorolt volna, amikor a taktikát elemezte Jürgen Klopp.

„A felállásunk sosem volt igazán alkalmas, hogy a Palace-nak problémát okozzon. Az általuk megjátszott átlós labdákat csak úgy tudod kivédeni, hogy nyomás alá helyezed a labdát birtokló játékost, erre nincs más lehetőség. Mi nem ezt tettük, és ez azt jelenti, hogy tudták folytatni a játékukat, és folyamatosan futnunk kellett.”

Szoboszlai helyzete

A Manchester United elleni ugyancsak fájó idegenbeli döntetlen (2-2) alkalmával a kezdőcsapat tagja volt Szoboszlai Dominik. Azon a Premier League-mérkőzésen adódott a legtöbb gólhelyzete a magyar középpályásnak, ám nem tudott élni velük. A második félidő derekán le is cserélte Jürgen Klopp, aki a hétközi nemzetközi meccsen és a Crystal Palace ellen is a kispadra ültette. A félidőben, 0-1-nél küldte be, s a 23 éves játékos aktivizálta is magát, kulcspasszát azonban Diogo Jota közelről a kapu előtt helyezkedő védőbe rúgta. Szoboszlai kapcsán a vezetőedző csupán annyit mondott: „Dom sérülésből tért vissza” és ilyesmiről, illetve ritmusról morgolódott valamit.

A szakember nemrég még méltatta a magyart, aki a január és február nagy részét hagyta ki izomsérülések miatt. Hogy ne lenne játékban, nem helytálló, a válogatottban is végigjátszott két találkozón és két gólt szerzett. Amíg azonban az angol bajnokságban az első 10 fordulóban végig a pályán volt, összesen 14-szer, addig az utóbbi 6 alkalomból csupán egyszer – pedig elmondása szerint bírná a terhelést.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:10
🍓 ️ ­­A­­­ ­d­ö­g­ö­s­ ­­l­­­á­n­­­y­o­­­k­­ ­v­á­­­r­n­­­a­­k­­­ ­r­­á­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­.­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­𝗙­­­𝗨­𝗡
gyaloggos
2024. április 15. 19:32
antallmiki! HÜLYESÉGEKET írsz! EGY "középszerű spiller" NEM KÉPES olyan gólokat szerezni, mint amilyeneket SZOBOSZLAI a válogatottban, és a POOLBAN rúgott! AZ egész csapatnak sza@rul megy az utóbbi időben, SZOBOSZLAI sem tudott kiemelkedőt nyújtani, mint ahogyan a többi klasszis sem ! LESZ ez a SZOBOSZLAI még sokkal jobb is, mint amilyen mostanában, CSAK egy focicsapatban TÍZ mezőnyjátékos van! NEM mellékesen SZOBOSZLAI vasárnap is adott egy olyan passzot, amilyenből illik gólt rúgni, csak JOTA kihagyta !
kombinator-0
2024. április 15. 17:37
szoboszlai egy lufi ... most pukkadt ki ... kár ...
ujujuj
2024. április 15. 12:55
"az angol bajnokságban az első 10 fordulóban végig a pályán volt, összesen 14-szer" Akkor jól értem, hogy Dominik meccsenként átlagosan 1,4 meccset játszik le?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!