Bepasiznék magammal, ha nő lehetnék

2012. október 03. 09:07

Kénytelen vagyok ráébredni, hogy noha nagy családban élek és több közösségnek is így-úgy tagja vagyok, valójában magányos maradtam. Interjú.

2012. október 03. 09:07
Kepes András
Magyar Narancs

3. Harry Potter vagy Háború és béke?

A Harry Potter sorozatnak csak az első kötetét olvastam, gyerekeim unszolására. Amúgy ebből a műfajból már kinőttem. Régóta tervezem, hogy – sok más klasszikus mellett – újraolvasom Tolsztoj regényét is, de annyi lemaradásom van a kortársakkal, hogy egyelőre nem jutok hozzá.

4. Melyik kitalált figuránál érezted leginkább, hogy mintha rólad mintázták volna?


Talán José Arcadio Buendíánál, García Márquez regényében. Én is szenvedélyesen és hiábavalóan igyekszem győzködni az embereket az álmaimról, és közben kénytelen vagyok ráébredni, hogy noha nagy családban élek és több közösségnek is így-úgy tagja vagyok, valójában magányos maradtam.

5. Mit tennél, ha nő lehetnél egy napra?


Bepasiznék magammal. Az önreflexió érdekes útja lehetne.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2012. október 03. 17:24
Lehet, hogy lélekben nő, csak valami szörnyű tévedés alapján férfi testbe született. Műtéttel megoldható a problémája.
shenpen
2012. október 03. 15:15
"Bepasiznék magammal, ha nő lehetnék" Ezen a finom módon adja tudtunkra, hogy homár.
Semaszop seszadi
2012. október 03. 14:26
"Bepasiznék magammal." A nárcizmus beképzeltség, hiúság, önhittség vagy egyszerűen az önzés szemelyiség vonása A nárcizmus kifejezést Sigmund Freud alkotta meg a görög mitológiai alakra, Narcissusra utalva. Ő egy betegesen önhitt fiatal férfi volt, aki beleszeretett saját tükörképébe. Jellemzői (Freud nyomán) Lényege, hogy az illető saját személyiségét mások rovására, mindenek fölé helyezve imádja, érdeklődése központi tárgyaként kezeli, továbbá a kielégülésnek olyan egoista és kíméletlen keresését jelenti, amely a dominancia és a kritikátlan igyekezet (ambíció) révén valósul meg.
Semaszop seszadi
2012. október 03. 14:24
E.R.F.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!