Levél a szárszóiakhoz

2013. július 05. 09:41

Fel kell adnotok kicsinyes politikai játszmáitokat, itt az ideje, hogy megértsétek, nincs más út, mint az összefogás.

2013. július 05. 09:41
Tarr Béla
Facebook

Kedves Barátaim! (Remélem szólíthatlak így titeket, ha másként nem, hát az idősebb jogán.) Innen a távolból csak azt látom, hogy országunk ellehetetlenült helyzetét, tönkrement morális állapotát valójában ti mind kihasználjátok, építgetitek személyes politikai karriereteket, sajnálatosan többet figyelve a saját ambícióitokra, mint a valódi állapotokra. Nehéz megfogalmazni, hogy mi az, amit igazán hamisnak érzek, de azt gondolom, hogy most mégis el kell mondanom nektek. Azt látom, (sajnos, kívülről) hogy ti mindannyian a saját politikai ambícióitokat építgetitek, rivalizáltok, alkudoztok egymással és én egyfajta színjáték részesének érzem magam.

Én ennek az országnak mindig felelős polgára voltam, mindent megtettem annak érdekében, hogy az a név, hogy Magyarország, ne legyen szégyenteljes, sajnálnivaló, vagy szánalmas. Ennek jogán most arra kérlek titeket, hogy szálljatok magatokba, fejezzétek be ezt a gyerekes ámokfutást a saját EGO-tok után. Hihetetlenül nagy a felellőségetek, (mindannyiunké), de mintha azt látnám, hogy ti „túlságosan komolyan” veszitek saját magatokat és eközben elveszítitek magát a célt, ennek a nyomorult kiszolgáltatott országnak a jövőjét.

Mert a sajátotokéra gondoltok.

Én, mint egyszerű filmes megtanultam hogy nincs más dolgom, mint szolgálni. Elmondani, üvölteni, az arcotokba vágni mindazt amit látok, amit érzek. Ennyi volt összesen. Most viszont azt kell kérnem tőletek, hogy tanuljatok meg látni, megérteni ezt a kibaszott országot és tudomásul venni ennek valódi morális kondícióit, és ezek után tanuljatok meg alázatosnak lenni. Mert alázat nélkül nem lesztek képesek adni, csak kapni. Iszonyatosan nagy mindannyiunk felelőssége, de ennek a felelősségnek csak úgy tudunk eleget tenni, ha MINDANNYIAN feladjuk ambícióinkat és végre megtanuljuk megérteni ezt az országot és lemondunk kicsinyes hiúságainkról, csak simán és egyszerűen tenni a dolgunkat…

Fel kell adnotok kicsinyes politikai játszmáitokat, itt az ideje, hogy megértsétek, nincs más út, mint az összefogás. Utálom a szót, hogy összefogás, de most sajnos nincs jobb. De ha ez az összefogás ismét csak a személyes ambíciók erőpróbájává válik, akkor nem kérek, és nem kérünk belőle. Nem azért kell összefognunk, mert Orbán jó, vagy rossz, hanem azért, mert még van egy olyan ország, amit úgy hívnak, hogy MAGYARORSZÁG.

Barátsággal,

Tarr Béla

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfelejtette
2013. július 05. 21:35
A szárszói nyugdíjas-egylet megkapta az ukázt. Korszakváltás vagy halál! Csattogjanak a protkók, a sok panoptikumba való múmia majd jól megmutatja a Patásnak!
saddlenode
2013. július 05. 21:32
az az erdekes ebben a szövegben hogy egyetlen szo nincs benne arrol, hogy MIERT kell összefogni (motivacio), pontosan mi ELLEN (diagnozis) es milyen CELBOL (cel). ez jol tükrözi a liberalis ellenzek gondolatvilaganak letisztultsagat.
öszödibeszéd
2013. július 05. 14:27
Béla, nem értesz a politikához! Akár külön-külön indulnak ezek hiteltetelen lieblingjeid, akár egységesen, akkor is rohadt kevesen vannak a két jobboldali párthoz képest. NEM lesz többség, Béla, azt a lehetőséget már rég eljátszották. Előbb kellett volna felhörögnöd a boros pohár mögül, amikor a nokiás dobozok és a whyskis megvesztegetések, no meg a választópolgárokra lövetések zajlottak. Ha külön-külön mennek a 2014-es vágóhídra a balos marhák azért vesztenek, mert pártocskáik nem fogják elérni a parlamenti küszöbö;, ha együtt, akkor sok választó szégyenkezne ezekere a pofákra szavazni, olyan gerinctelenek...
jebuzita
2013. július 05. 13:57
Gyurcsány regnálása alatt nem írt ilyet. Érdekes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!