Marslakók: jól jövedelmező bukás

2013. szeptember 18. 09:32

A köztévé tartozik kártérítést fizetni azért, mert egy bukott produkció előállítóival szerződött, amely nem hozta azt a nézőszámot, amit az eredeti szerződésben beígértek?

2013. szeptember 18. 09:32
Michnai Attila
Heti Válasz Online

„Annak idején volt hörgés az indulatosabb jobboldali körökben, hogy ugyan mivel érdemelte ki Jáksó László a különös kegyet, hogy milliárdos költségvetéssel csinálhat közpénzből igazi magyar szappanoperát népünknek. Az a Jáksó ugyebár, akit elsősorban a híres-hírhedt Orbán-faló Heti Hetes-béli működéséről ismerünk. Miért pont ő? És miért pont most? A minőség miatt – hallatszott az illetékesek válasza anno, és hogy »majd meglátjuk«! (…)

A legfrissebb hírek szerint (amiket az Átlátszó.hu perelt ki az MTVA-tól) Jáksó cége, a Marslakók Produkciós Kft., amely tavaly december 7-ével Mátrix Produkció Kft.-re változtatta a nevét, a már emlegetett milliárdhoz közeli summán túl még 85 millió forintért tarthatta a markát, afféle bánatpénzként. A csütörtökön nyilvánosságra hozott megállapodás szerint a nevezett összeg »a sorozathoz kapcsolódó, megkötött szerződések felmondásából, a lekötött színészek elbocsátásból, valamint az elmaradó epizódok gyártására fordított, vissza nem térülő költségeiből és a hosszú távú beruházások meg nem térüléséből fakadó károk méltányos részét« kompenzálja.

Vagyis a megrendelő, a köztévé tartozik még önként vállalt kártérítést fizetni azért, amiért egy olyan, utólag nyilvánvalóan bukottnak bizonyuló produkció előállítóival szerződött, amely még csak megközelítően sem hozta azt a nézőszámot, amit az eredeti szerződésben beígértek. Jogásznyelven tehát hibásan teljesítettek. És mégis, az előbbieken túl történik még ez a kifizetés, ráadásként úgymond »a közkassza védelmében«.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bdi
2013. szeptember 23. 01:40
Tisztelet a szerzőnek az átlátszo.hu hivatkozásért. Meg persze az átlátszónak azért, hogy kiperelte az infot.
tango47
2013. szeptember 22. 22:34
A BKV mellett azt MTV volt az egyik nagyforgalmú kifizetőhelye a pártoknak és érdekes módon (függetlenül attól, hogy éppen melyik oldal volt hatalmon) voltak olyan "csókosok" akik minkét oldalnak jók voltak (gondolom ők csorgatták vissza a legtöbbet). Régen mondogatom, hogy ezt az országot a korrupció tartja össze. És most csak az hördüljön fel, aki még sohasem csináltatott valamit számla nélkül, sosem adott hálapánzt stb, stb.
Teknős
2013. szeptember 22. 22:29
Tudod, nekünk itt a jobboldalon nagyon bántja a csőrünket, hogy ha a ballibek vannak kormányon, akkor a jobboldali vállalkozók, szakemberek stb. nem kapnak munkát, mert alulmaradnak a független pályázaton. Veszettül unjuk, hogy bármi jön, a szakértelem mindig a baloldali vállalkozásokat nyomja pénzzel. És nyiltan ki is jelentik. A független vállalkozó értelmiségi az egy kicsit baloldali. Mert szélsőbal az ugye csak elméleti fogalom, vagy megmarad a PiCSá-nak.
mustarharmas
2013. szeptember 22. 22:28
Khmm....ciki. Meg az is, hogy ebből nincs botrány. Sem a kormányoldalon, sem a naggggyondemokratikus oldalon.... A rtl nem nyomul, az lmp nem nyomul, a fidesz sem nyomul. Ki ez a Jáksó igazából?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!