A Liget-projektet jónak tartom

2016. április 04. 15:51

Ez egy csodálatos, Európához méltó építmény lesz.

2016. április 04. 15:51
Csányi Vilmos
Alinda – Hír TV

- Aláírta volna a Liget projektet támogató petíciót?

- Nem kértek. Aláírtam volna, azzal a száz emberrel, akik a Liget-projekt mellett voltak, mert én egyetértek vele. Az ember ugye nem utasít el kapásból mindent politikai indulatokból, sok mindennel nem értek egyet, de speciel a Liget-projektet jónak tartom, mert a Ligetet nem szünteti meg, nem a Liget helyén épít egy múzeumi negyedet, hanem a szélén, és egész, főleg, ha az állatkerti fejlesztést is beleértjük, az egy csodálatos, Európához méltó építmény lesz. Ha az ember végiggondolja, hogy az elmúlt 30 évben alig épült valami igazán szép dolog, akkor nagyon kell gondolkodnom, hogy egyáltalán volt-e, akkor örülni kell annak, hogy nagyon nagy dolog lesz.”

Csányi Vilmos etológus kijelentése az április 4-ei, hétfő este 22.30-kor adásba kerülő Alinda című műsorból a Hír TV-n.

Összesen 142 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2016. április 05. 17:05
Vili bácsi,mit ígértek??...
catalina9
2016. április 05. 16:50
Nem Csányi volt az igazi élmény, hanem a libsik kevenc Alindája. Friderikusz megszégyenítő módon próbálkozott valami Sorosnak is tetsző választ kihozni Csányi révén a Ligetprojektből, már mindent bedobott, de nem sikerült neki.
Catullus
2016. április 05. 14:40
Csányi jó etológus, de ez nem jelenti azt, hogy ért a városrendezéshez, környezetvédelemhez stb. Nem helyes, ha - egyébként a saját területükön nagyot alkotó - neves személyek nyilatkozgatnak hozzájuk távol eső témákban. Meg fogják még bánni.
kuwiq
2016. április 05. 10:28
http://index.hu/belfold/2016/04/05/kamu_alairasokkal_es_fizetett_szereplokkel_nepszerusitik_a_liget-projektet/ Fussa át az aláírók és pozíciójuk listáját, hogy eldönthesse, mennyire lehetett önkéntes a támogatói lista aláírása. Bachmann Gábor, építész – Baán László ajánlásával kapott Kossuth-díjat Baki Péter – A fotográfiai múzeum vezetőjeként kiállításokat rendezett a Szépművészetibe. Dolgozott a Liget-projekttel, amíg szó volt a fotómúzeum megépítéséről is. Batta András – A Ligetbe épülő Zene Háza projektvezetője Bánáti Béla – Cége a Ligetbe épülő Nemzeti Galéria japán építészirodájának konzorciumi partnere Bogányi Gergely – Az Orbán által felkarolt csodazongora feltalálója, állami kulturális programok állandó szereplője Böszörményi Nagy Gergely - a Design Terminal vezetője, A Liget-projekt dizájnfelelőse Czére Andrea – A Baán igazgatásával működő Szépművészeti múzeum igazgatója Fabényi Júlia – A kormány támogatottjaként került a Ludwig múzeum élére Fekete Péter - A Liget-projektbe tartozó a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója Garas Klára - A Szépművészeti volt főigazgatója Gerszi Teréz – A Szépművészeti grafikai gyűjteményének egykori vezetője György Péter – Baán tanácsadója, a Szépművészeti által kiadott Múzeum Café magazin szerkesztőbizottságának tagja. Ez a kiadó jelentette meg egyik könyvét is. Hartvig Lajos – Cége a Ligetbe épülő Nemzeti Galéria japán építészirodájának konzorciumi partnere Kelemen László – A Hagyományok Háza főigazgatója. Múzeuma együttműködik a Ligetbe költöző Néprajzi múzeummal Kemecsi Lajos – A Liget-projektben épülő Néprajzi Múzeum igazgatója Novák János – A Ligetbe épülő gyermekszínház igazgatója Persányi Miklós – A Liget-projektben bővülő Állatkert igazgatója Petrányi Zsolt – A Baán vezette Nemzeti Galéria kortárs gyűjteményének vezetője Rockenbauer Zoltán - Baán tanácsadója, a Szépművészeti által kiadott Múzeum Café magazin szerkesztőbizottságának tagja. A Fidesz egykori kultuszminisztere. Vitézy Dávid – A Liget-projektbe tartozó Közlekedési múzeum igazgatója A listával kapcsolatban már csak ízlésbeli kifogás, hogy támogatónyilatkozatokat jellemzően civil szereplők szoktak indítani, hiszen az államnak megvannak a maga hivatalos csatornái saját álláspontja kifejtésére.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!