Akkor kávézzunk! (2017. május 15., 11 óra a Tabáni Gösserben)

2017. május 09. 15:45

Szeretném, ha eljönne Kerner Zsolt és Medvegy Gábor, ők ketten ugyanis arról értekeztek nyilvánosan, hogy Ómolnár Miklóst és engem fel kell akasztani egy lámpavasra. Nagy csend és hallgatólagos szimpátia fogadta kijelentéseiket.

2017. május 09. 15:45
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Bádog

„Rendben, akkor kávézzunk. Csak ha szabad kérnem, kicsit bővítsük a meghívottak körét.

Szeretném, ha eljönne kávézni Gulyás Márton és az a bizonyos Varga Gergő is, aki április 15-én, a Szabadság téren így fogalmazott:

»Ez a kormány vagy lemond, vagy a dicsőséges pesti nép kirángatja őket a parlamentből«. Ott kellene lennie, ugyanis a »kirángatni« főnévi igenevet kifejezetten az ő kedvéért használtam, és szeretném, ha elmesélné, az ő általa vizionált és megfogalmazott kirángatást hogyan kell elképzelni? Véren és taknyon, vagy baráti hátba veregetések és kuncogások közepette? Azért szeretném, ha ez is szerepelne a beszélgetésen, mert Varga Gergőt és Gulyás Mártont napokig ünnepelte a sajtó ezen megszólalásuk után, szóval jó lenne tudni, hogy melyik kirángatásért jár elismerés és dicséret, és melyikért virtuális kivégző osztag és feljelentés?

Szeretném, ha eljönne legalább még két újságíró, Kerner Zsolt és Medvegy Gábor a 24.hu-tól, ők ketten ugyanis arról értekeztek nyilvánosan, hogy Ómolnár Miklóst és engem fel kell akasztani egy lámpavasra. Nagy csend és hallgatólagos szimpátia fogadta kijelentéseiket arról az oldalról, amely engem most újfent kínpadra akar vonni, sem a TASZ sem Szél Bernadett nem fejtette ki szörnyű ellenérzéseit és nem rohantak feljelentést tenni. Sőt, a baráti sajtó pár nap múlva azzal próbálta mosdatni őket, hogy »az csak úgy kiszaladt a szájukon, mert fel voltak háborodva«. Nos, akkor vitassuk meg nyilvánosan, kinek mi szaladhat ki a száján felháborodásában.

Szeretném, ha eljönne Jurák Kata, és elmesélné, mit élt állt kormánypárti újságíróként az »európéer«, »liberális« tüntetők között, s hogy minderre hogyan reagált a nyilvánosság azon része, amely most engem akar felkoncolni.

(...)

Nos, akkor ebben a körben kávézzunk, ha lehet. Ugyanis tökéletesen igaza van Áder Jánosnak: hátborzongató a hazai közbeszéd állapota. Akkor ideje nyilvánosan megvitatni ezt az állapotot, ideje kibeszélni a gyűlölségeket, az agressziót, a félelmeket, a mozdíthatatlan előítéleteket, aztán rajta: kezdjük újra. Hátha nem csak vicsorogni tudunk egymásra.

De ha önök azt képzelik, hogy egyedül fogom elvinni a közbeszéd állapotáért a balhét, akkor nagyon tévednek.

Úgyhogy nagy tisztelettel várok mindenkit, minden érintettet egy kávéra, jövő hétfőn, azaz május 15-én, délelőtt, mondjuk 11 órakor, a Tabáni Gösserben (Budapest, I. ker. Attila út 19.) Előbb sajnos nem érek rá, ugyanis külföldön leszek vasárnapig.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 279 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2017. május 10. 22:46
Kernertől már a 444 is megszabadult.
belga
2017. május 10. 17:54
Azért van abban vm cuki, hogy miközben - a mentősök kevesIik a beígért fizetés emeIést és "tömegesen" feImondanak (neten oIvastam, ha nem igaz annak nagyon örüIök) -az egészségügy heIyzete tragikus -a böIcsödék-óvodák szakképzett munkaerőhiánnyaI küzdenek -a fiataIok egyre jobban hiányoznak több terüIeten (nem csak az eü-ben, de a szakmunkások körében is) s ezért: Kósa és Harrach nyugdíjas szövetkezetek Iétrehozását javasoIja visszavezetendő a nyugdíjasokat a munka viIágába eközben azon foIyik az éIet-haIáI cicaharc, hogy vajon Bayer ZsoIt a Iegprovokatívabb közbeszéIő, vagy méginkább azok többen az eIIenzéki oIdaIróI. Bravo.
catalina9
2017. május 10. 15:28
Akkor kávézzunk! (2017. május 15., 11 óra a Tabáni Gösserben)" nem fognak ráérni...de azt bátran.
2006erlelo
2017. május 10. 13:25
Bayernak egy bolsival, liberálissal szemben mindíg igaza van.Kéretik ezt tudomásul venni.Fogcsikorgatva, vinnyogva, gyűlölködve, acsarogva, de mindig igaza van.Egyszerűen azért, mert , szakitani mert a manapság fertőző agybajjal, a politikai korrektség járványával.Ez néha stiláris jegyekben is megnyilvánul, semmiben nem elmaradva a másik oldal zsigeri és rá mindenkor jellemző, lényegét alkotó alpári hazugságaitól.Hajrá, Zsolt, így tovább.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!