Amit meg akartam csinálni, mindent megcsináltam

2019. február 15. 07:46

Én sokkal jobban szeretnék Magyarországon élni, Magyarországon dolgozni, és ez az ország még mindig a hazám. Interjú.

2019. február 15. 07:46
Tarr Béla
HVG

 

„Pár héttel ezelőtt azt mondta a francia rádióban, »még mindig azt hiszem, hogy a világ megváltoztatható«. Követi a magyarországi híreket?

Hát hogyne, magyar vagyok.

És tud bizakodó lenni?

Ha az ember felhagy a reménnyel, akkor akassza föl magát. Semmilyen más megoldás nincs, kell hinni abban, hogy az emberek alapvetően normálisak.

Mit kezd azzal a dühvel, amit olyankor érez, amikor olvassa a híreket?

Düh milyen alapon lehetne bennem? Inkább szomorúság, hogy hogy jutottunk el idáig. Őszintén: én sokkal jobban szeretnék Magyarországon élni, Magyarországon dolgozni, és ez az ország még mindig a hazám. Ennyi. Hiszek az új generációban, hiszek abban, hogy az emberek még egyszer ugyanazt a hibát nem követik el.

Az elmúlt negyven évben volt olyan pillanat vagy időszak, amikor úgy érezte, jó irányba mennek a dolgok?

Volt negyven évem, ami az úgynevezett szocializmusban telt el, az nem volt egy leányálom. Azután jött húsz év, amikor hálistennek az ember nem foglalkozott politikával. Nem kellett foglalkozni vele. Négyévente elmentél választani, és ennyi volt a dolgod, mert valójában a dolgok működtek. Lassan-lassan, döcögve, dadogva kialakult egyfajta demokrácia, egyfajta normális élet. Csak a munkámmal foglalkoztam, csak néztem, hogyan zajlik az élet, és nem voltam politikailag semmilyen módon aktív. Aztán egyszer csak jött valami, ami kicsit megborzongatta az embert.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szbalint
2019. február 16. 04:15
A vén buzi arab és csoki fiúkákat akar cumizni.
brekker
2019. február 16. 04:14
Istenhez egyébként bármikor meg lehet térni Jézus Krisztus által. Csak szólok, hogy legyen valami jókedv is.
brekker
2019. február 16. 04:11
Valahogyan nem sikerült a kataton semmitmondás monotonitásából átröpíteni semmiféle értelem, vagy egyáltalán valami világosságérzet és remény felé. Valószínűleg bennem van a hiba. Alkalmatlan tárgyon végzett, kontárhipnózis elszenvedője voltam.
brekker
2019. február 16. 04:00
Annyira szar, hogy már tananyag.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!