Amerika megint megmutatta!

2021. május 04. 07:07

Kína az Oscar-gáláról nem számolt be, de a világ második legnagyobb gazdasága lett.

2021. május 04. 07:07
Szalma György
Kontra

„Kína lábon lőtte magát azzal, hogy az Oscar-gáláról nem számolt be. Már csak azzal vigasztalódhatnak, hogy az elmúlt években a világ második legnagyobb gazdasága lett a kínai, és évi 14 ezer milliárd dollárra növekedett a GDP. Nem lennék a helyükben!

Néhány napja lefekvés előtt szokásomhoz híven még végigfutottam a napi híreket. Kulcsszavakra kerestem rá, és elolvastam a legérdekesebbnek ígérkező cikkeket az adott témában. Amikor Kína került sorra, akkor a böngésző elém tette az összes aznapi, friss és releváns hírt Kínáról. A találati sorrend egy meglehetősen érdekes képet mutatott: az első három vezető hír arról szólt, hogy egy kínai rendezőnő, Chloé Zhao elnyerte a legjobb rendezőnek járó Oscar-díjat, azonban a kínai média elhallgatta ezt a sikert, mivel a hölgy korábban kritikus megjegyzéseket tett a Kínai Kommunista Pártra.

A magyar liberális lapok gyakorlatát ismerve, átvették a nyugati lapok legfontosabb híreit, abból kreálva világhírt Magyarországon. Ebben még nincs semmi szokatlan. Feltételezésem szerint a kattintási gyakoriság is befolyásolta a sorrendet. A látvány azért maradt meg bennem, mivel lejjebb görgetve a következő cikkek arról számoltak be, hogy Kína új űrszondát küld a Hold túlsó oldalára, Kína vált az egek urává a repülőterek forgalma alapján, Kína váltja az USA-t Afganisztánban, Kína szegénységenyhítési politikájának elemzése, és még egy sor cikk és hír a másodvonalból, amelyek arról szólnak, hogy az ázsiai óriás valóban nagyra nőtt. Nem vagyok biztos benne, de talán ezen az estén szerepelt a sor végén az a hír is, hogy Kína több ezer oxigénpalackot küld Indiának humanitárius segítségként, miközben a két ország kis túlzással halálos ellenségei egymásnak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
civis72
2021. május 04. 16:07
Az angolszászok szarral festegettek a barlang falára amikor a kínaiak megépítették a nagy falat
DonCiccio
2021. május 04. 11:25
A kínaiakat senki se szereti, Ázsiában ha egy országban borul a rend elsőnek őket ütik agyon. Mi egyáltalán nem ismerjük a gondolkzásukat, ők a miénket kívülről tudják. Pókerban a legnehezebb ellenfelek. Eddig csak sokan voltak de most már pénzük is van rengeteg. Nehéz ügy de inkább ők mint a migránshordák, mert a két csapat közül az egyik biztos előbb utóbb ideér. Egyik se sokkal különb a másiknál, a kínaiak elrejtik valódi szándékaikat de nekünk a fejünk a nyakunkon marad A fehér amerikaiaknak nincs más hátra mint visszatérni Európába minél előbb annál jobb nekik is és a még fehéren maradt Európának
nick89
2021. május 04. 10:25
Ha azt hiszitek, hogy Kína a III. világháború győzteseként majd jó gazdátok lesz, nos akkor ti nagyon-nagyon -nagyon gyenge szellemi képességekkel bírtok. Elsőként a NER-tagokat fosztanák ki, mert értük senki sem emelne szót. Aztán mindenkit, aki megmaradt.
nempolitizálok
2021. május 04. 09:58
Az USA cseng le. Elkúrták, nem kellett volna előtérbe helyezni a négereket, kikiáltani a matekot rasszistának, megtagadni a múltat. Az USA tanulhatott volna a korai szovjet példákból, de akkora arcuk van, hogy most lejátszák ugyanazt, de négerekkel. Idióta elnök, végtelenül rasszista, a mellett ostoba alelnök, ok, cselédek, de gazdáik, az USA gazdag zsidói nem képesek alkalmazkodni az új világpolitikai helyzethez, egyre elkeseredettebben zsarolnak, fenyegetnek másokat. Már a filmgyártásukat is elkúrták, az Oscar átadó nem csak kínát nem érdekelte, a világ többi részét sem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!