Tarr Béla: Vajnáé halott szisztéma

2013. február 04. 09:08

Az elmaradt Filmszemle kapcsán nyilatkozó Tarr Béla szerint a magyar film „nem egy katasztrófa sújtotta terület”.

2013. február 04. 09:08

Túléljük, mint ahogy már annyi mindent túléltünk” – kezdte Tarr Béla filmrendező a NOL TV-nek adott interjúját. „Itt valami nagyon furcsa rendszer működik, van egy kormánybiztosunk, aki azt mondja, hogy a magyar filmesek nem elég jók”, holott Tarr szerint a világ élvonalába tartoznak. „Ez egy félreértés” – mondta a filmrendező.

A magyar film „nem egy katasztrófa sújtotta terület, ahol kormánybiztost kell kinevezni”. Tarr Béla szerint ez a rendszer „mára bebizonyította, hogy egy halott szisztéma”, hiszen nem produktív, nincs film. „Ennek az ideje lejárt” – tette hozzá.

Az Uránia előtti flashmobról elmondta „nem demonstrációnak tartja”. Elmondása szerint meg kellene hallgatni a kollégák véleményét, ennek révén lehetne általános képet kapni arról, hogy „hol tart ez a szakma”.

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2013. február 07. 16:29
"Roland Galharague, Franciaország magyarországi nagykövete a francia Művészeti és Irodalmi Rend lovagi fokozatával tüntette ki Tarr Béla filmrendezőt szerda este."
Claypool
2013. február 04. 18:34
Csak röhögve nézem a sok parasztot , aki bőszen Tarr Bélázik , holott talán még egyetlen egy filmet sem látott tőle! Nyilván hogy megszűnt a liberális alkotók egyoldalú támogatása az nem baj! kapjon mindenki támogatást! Csakhogy: A régi finanszírozási rendszert nem váltotta fel semmi új: Vajna szivarfüstje nem elég , és ha ezt valaki szóvá teszi? És egyébként is! Mi az alternatíva? Ugyan már.... Egyetlen jobboldalinak mondható alkotó van , akit mindenhol elismernek: Bereményi.. No de ő állítólag már nem biztos hogy akar forgatni bármit is! Tehát megmondom hogy Vajna miért lett kormánybiztos: - Andy!figyelj cimbora! Három évig egy kurva vasat nem adunk filmekre! Valamiből etetni kell a közgépes griffmadarainkat! Addig húzd ki valahogy , küld el a francba őket , ahhoz te úgy is nagyon értesz! Szóval országnácizó cigányfilmek az egyik oldalon , Jobboldali szellemi üresség a másikon , és országot hülyítő spóroló Andy középen! Tarrnak ezúttal igaza van!
tributum
2013. február 04. 17:53
- Amúgy, de minden személyeskedést félretéve - elvégre nekem is voltak rossz periódusaim - ilyen állapotban nem kéne a nyilvánosság elé állni, már csak az ügy érdekében sem! -Lásd Jelcin papát, aki Londonban pontosan femérte anno, hogy jobb nem mutatkozni a nyilvánosság előtt ittas állapotban. - A "mester" a felvételen nyilvánvalóan be volt ba...va, mint egy állat! Aki nem hiszi, járjon gyakrabban lepusztult, külvárosi kocsmákba...!
laca56
2013. február 04. 17:08
Szegény Tarr Béla! Ennyire megöregedett (57 éves!?), vagy inkább az alkohol így szétroncsolta a fizimiskáját? Több filmje megvan DVD-én, nem a filmjeiről mondok véleményt, de ha valakinek ennyire nincs önkritikája, és tetejében valamilyen szenvedélybetegségben szenved, akkor annak kezeltetnie kellen magát! Hallgatni is szomorú ilyen embert!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!