Akarata ellenére jelent meg Jáksó interjúja

2012. április 26. 14:48

A Marslakók című köztévés napi sorozatról, a köztévé felé támasztott elvárásairól, a producer és a színészek fizetéséről, illetve a műsort ért kritikákról beszélt a Magyar Narancsnak Jáksó László. A tévés később hiába tiltotta le a megjelenést.

2012. április 26. 14:48

Ingerült hangvételű interjút adott Jáksó László a Magyar Narancsnak – írja az e-MaSa, utalva a lap e heti számában megjelenő anyagra. Az ötletgazda és kreatív producer Jáksó a Marslakók című köztévés sorozatról, a műsor indulásáról, a köztévé felé támasztott elvárásairól, a producer és a színészek fizetéséről, illetve a műsort ért kritikákról beszélt a MaNcsnak, majd a legépelt anyag átolvasása után megtiltotta annak közlését. Jáksó szerint a lapok egy része hamis színben tünteti fel a műsor jelentős – kétmilliárdos – költségeiről szóló híreket, valamint azt is, hogy a nézettsége annyira rossz lenne - olvasható az e-MaSa cikkében.

A Narancs a médiatörvényre hivatkozva mégis megjelentette az interjút. A médiatörvény szerint „a médiatartalom-szolgáltató köteles a nyilvános közlés céljából készített nyilatkozatot a nyilatkozatot adó személynek – annak kérelmére – megmutatni; azt nem közölheti, ha a közzétételhez a nyilatkozatot adó személy azért nem járul hozzá, mert azt a médiatartalom-szolgáltató érdemben megváltoztatta, és a változtatás a nyilatkozatot adó számára sérelmes”. A Narancs közölte: változtatás nem történt, valamint a nyilatkozat az országos közélet eseményeivel kapcsolatos, majd a beszélgetés leiratának közlése mellett döntött.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
G. Pantyelejevics
2012. április 26. 23:39
Habony Elég a magyarázat? Ez nem "színek" mentén megy. Kapcsolati háló. Ezzel a hálóval lehet a sok halat fogni.
tommo
2012. április 26. 22:28
TALÁLT. Ezt hívják úgy, hogy lekenyerezés
tommo
2012. április 26. 22:27
Egyetértek. A cikknek eleve ezzel kellett volna kezdődnie.
durrbele
2012. április 26. 22:27
Kis álatlan miért nemvittél magaddal ügyvédet aki figyelmeztet mikor hülyeségeket mondasz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!